Pereiti į pagrindinį turinį

"Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams?

2010-03-17 19:45
"Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams? "Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams? "Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams? "Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams? "Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams? "Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams? "Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams? "Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams? "Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams? "Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams? "Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams? "Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams? "Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams? "Darom 2010": ar šiemet nusileisime kaimynams?

Po mėnesio žmonės visoje Lietuvoje bus kviečiami prisijungti prie kasmetės gamtos švarinimo akcijos "Darom". Organizatoriai tikisi, kad savanorių skaičius šiemet išaugs iki 100 tūkstančių.

"Akcija labai sparčiai plečiasi, jau dabar savanoriai aktyviai registruojasi. Todėl prognozuojame, kad jų turėtų būti apie 100 tūkstančių ir tikimės, kad šios prognozės išsipildys", - sakė akcijos atstovė ryšiams su visuomene Lina Bliudžiūtė. Pernai Lietuvoje prie šios akcijos prisijungė 70 tūkst. žmonių.

Planuojama, kad švaros akcija vyks balandžio 17-ą dieną. Tą pačią dieną šiukšlių maišais ir pirštinėmis apsiginklavę žmonės išeis švarinti savo aplinkos Latvijoje ir Estijoje. Dar septynios šalys  prisijungs kitomis dienomis. "Mūsų nacionalinė garbė yra pasirodyti šioje akcijoje ne prasčiau už kitas šalis. Net Delyje, Indijoje tokia akcija buvo surengta prieš mėnesį ir prie jos prisijungė 4 tūkstančiai savanorių" - lietuvius nesnausti ragino Vytautas Krasnickas,"Darom" atsakingas už bendravimą su įvairiomis organizacijomis.

Akcijos diena gali būti pakeista tuo atveju, jei toliau laikysis žiemiški orai. Balandžio pradžioje bus priimtas galutinis sprendimas. "Tačiau tai būtų tik kraštutinis atvejis ir tikimės, kad jo neprireiks", - sakė L.Bliudžiūtė.

Akcijos dalyviai šiemet bus raginami šiukšles rūšiuoti. Organizacija "Žaliasis taškas" pasisiūlė skirti spalvotus maišus perdirbamoms šiukšlėms ir pati jas išvežti.

Šiemet organizatoriai didžiausią dėmesį skirs kaimo vietovėms. Iki šiol prie šios iniciatyvos labiau jungdavosi miestiečiai, o atokiau gyvenantys liko primiršti.šiais metais akcija vyks visose 533 Lietuvos seniūnijose.

Pernai akcijos organizatoriai susilaukė priekaištų, nes surinktos šiukšlės ne visur buvo išvežtos. "Tiek pernai, tiek šiemet mes šiukšles išvešime iš pažymėtų žemėlapyje vietų. Kai kurie mums paskambindavo ir pasakydavo, kuriose vietose yra, ten irgi nuvažiavome, stengsimės taip ir šiemet. Bet kiti susikrovė savo šiukšles bet kur, nieko nesakė, o po kokių trijų mėnesių piktinosi, kad mūsų bloga akcija. Kaip mes galime išvežti, jei nežinome, kur yra tos šiukšlės?", - laikytis taisyklių prašė V.Krasnickas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų