Gatvės teatrų festivalyje netrūksta linksmybių

Šį savaitgalį vilniečius ir miesto svečius išeiti į gatves kviečia ne tik vykstanti Tautų mugė, bet ir septintasis Tarptautinis gatvės teatrų festivalis „Mozaika – 2011“.

Įvairiose Gedimino prospekto vietose ir Lukiškių aikštėje vykstantys pasirodymai sutraukė nemažai žiūrovų. Buvo galima išvysti ir teatralizuotas dalyvių eitynes, ir pajacų teatro „DeGryza“ iš Minsko spektaklį, ir itin mažuosius žiūrovus sužavėjusį aktoriaus Viačeslavo Mickevičiaus hiperaktyvų gatvės pasirodymą Kudirkos skvere.

Šmaikštumo nestokojantis aktorius atlikinėjo įvairiausius triukus: žongliravo ne tik lazdelėmis, bet ir peiliais, ant cilindro statė kelių aukštų pakopą, ant kurios užsilipęs svyravo į visas puses. Vaikams, kurie nuolat pertraukdavo savo šūksniais aktoriaus pasirodymą, garsiai rėkdavo: „Ša!“, o atlikęs net ir patį paprasčiausią triuką ar tiesiog parodęs skirtingas savo kojines susirinkusiesiems liepdavo paploti.

Dienraščiui aktorius apie savo gatvės cirko šou pasakojo, kad ši idėja yra atkeliavusi iš užsienio. Ten cirkininkai, pasak jo, irgi rengia tokius pasirodymus, kuriuose daug improvizacijos, bet yra ir „kietai sukaltų“ triukų.

Nors trumpas lietus išgąsdino dalį susirinkusiųjų, netrukus išlindusi saulė vėl pritraukė smalsuolių. „Kiek kartų rodau šį šou, pastebiu, kad iš tikrųjų susidomėjimas milžiniškas, nors, atrodo, nėra čia nieko labai ypatinga“, - juokėsi V.Mickevičius.

Stebint iš šalies nekyla abejonių, kad tiek vaikučius, tiek suaugusiuosius, užsukusius pažiūrėti ir likti iki pabaigos, verčia charizmatiška aktoriaus asmenybė ir bendravimas su žiūrovais.

Tarptautinis gatvės teatrų festivalis dar nesibaigia. Vakare, 20.30 val., Gedimino prospekto pradžioje pastatytoje scenoje laukia fakyrų šou, taip pat dar vienas teatro „DeGryza“ pasirodymas – ugnies spektaklis „Alchemikas“. O ryt antrą valandą Kudirkos skvere ir toliau linksmins aktorius V.Mickevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių