Pereiti į pagrindinį turinį

Kariai ruošis teroristų atakoms

2008-08-20 11:10
Kariai ruošis teroristų atakoms
Kariai ruošis teroristų atakoms / nato.int nuotr.

Šiandien Baltijos jūroje vyks specialiųjų karinių pajėgų pratybos „Balts Will". Jose jau ne pirmus metus Lietuvos ir Latvijos kariai mokysis, kaip kovoti su teroristų išpuoliais.

Į Klaipėdą pratybų stebėti atvyksta ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus bei Latvijos vadovas Valdis Zatleris.

Lietuvos ir Latvijos prezidentai stebės karių vykdomas operacijas, apžiūrės specialiųjų operacijų pajėgų naudojamą įrangą, dalyvaus bendroje spaudos konferencijoje.

Praėjusią savaitę prasidėjusių tarptautinių pratybų metu yra siekiama stiprinti Lietuvos ir Latvijos specialiųjų operacijų pajėgų bendradarbiavimą. Taip pat pasidalyti patirtimi, suderinti ryšių, aprūpinimo bei kovinės taktikos klausimus. Per pratybas bus pasitelktos karinių oro bei jūrų pajėgų sraigtasparnis, laivai „Jotvingis" ir „Aukštaitis".

Pratybose ypatingas dėmesys yra skiriamas vandens ir oro antiteroristinėms operacijoms.„Balts Will" mokymų metu bus ruošiamasi rudenį vyksiančioms NATO šalių specialiųjų operacijų pajėgų pratyboms Rumunijoje. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų