Pereiti į pagrindinį turinį

Namo rūsyje žuvo dailininkas Albertas Stokas

2011-11-22 17:32
Namo rūsyje žuvo dailininkas Albertas Stokas
Namo rūsyje žuvo dailininkas Albertas Stokas / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Iškviesti gesinti gaisro pirmadienį Alytaus ugniagesiai liko sukrėsti. Daugiabučio namo pusrūsyje degė žmogus. Pranešimą apie gaisrą rūsyje viename iš Daugų g. daugiabučių bendrasis pagalbos centras telefonu 112 gavo pirmadienį, apie 14.30 val. Į įvykio vietą buvo nusiųsti ugniagesiai.

Atvykę į gaisro vietą gelbėtojai rūsyje aptiko degantį vyrą. Daugiau niekas nedegė. KOAP (kvėpavimo organų apsaugos priemonių) grandis darbą pradėjo 14.34 val.
Ugniagesiai vyrą užgesino, tuo metu jis dar buvo gyvas. Tačiau po kelių minučių greitosios pagalbos medikai konstatavo jo mirtį. Paaiškėjo, kad žuvusysis - dailininkas Albertas Stokas. Šiame name jis turėjo savo dailės dirbtuves.
Pareigūnai neatmeta savižudybės versijos, tiriamos ir kitos mirties aplinkybės.

Dailininkas savo studiją buvo įsikūręs pusrūsyje, adresu Daugų g. 3 - 100.

A.a. A. Stokas gimė 1955-08-06 Kėdainių rajone, Krakėse. Baigė Kauno taikomosios dailės technikumą, dirbo AB „Alita“. Dailininkas buvo profesionalių dailininkų grupės „Be rėmų„ narys, tarptautinės akvarelės meno parodos „Tregaquarel“ Tregastelyje (Prancūzija) dalyvis.

A. Stoko darbai ne kartą buvo eksponuoti Alytuje, saugomi Lietuvos ir Prancūzijos bankuose, privačiose kolekcijose Europoje, Australijoje, Amerikoje ir Lietuvoje. Reikšmingiausi kūriniai - „Atlantidos tylėjimas“, „Pranašo poilsis“, „Mažylė“, „Senis ir jūra“, „Laiškai iš Atlantidos“, „Tarp sąmonės ir sielos“, „Sėkla“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų