Noras tilpti į vasarinius drabužius veja į sporto klubus

Nors pavasaris vis dar tik kalendoriuje, gyventojai po truputį pradeda traukti iš spintų pavasarinius drabužius ir, netilpdami į juos, skuba į sporto klubus. Sporto klubų atstovai pastebi, kad vasario ir kovo mėnesiais klientų skaičius išauga nuo 20 iki 50 proc., o piko valandomis prie treniruoklių tenka palaukti ir eilėse.

Žiemos pabaiga ir pavasario pradžia - pats darbymetis sporto klubams. Sporto sales užplūsta gyventojai, kurie tiki, kad per kelis iki vasaros likusius mėnesius savo kūną pavers tobulu. Tokia gyventojų viltimi maitinasi sporto klubai. Jų atstovai tikina, kad pavasario pradžioje sulaukia 20-50 proc. daugiau klientų. Deja, dauguma jų, porą mėnesių pabėgioję bėgiojimo takeliais, vėl meta sportuoti ir į sporto klubus grįžta kitų metų pavasarį.

Šiemet klientų pagausėjimas - ir nuo sausio mėnesio

Vilniuje esančio „Victoria Gym“ sporto klubo pardavimų vadovas Aurimas Kazėnas sakė pastebėjęs, kad šiemet sporto klubas pilnėti pradėjo anksčiau – nuo sausio vidurio. Iš viso pavasario metu skaičiuojamas 20 proc. klientų skaičiaus augimas.

„Dažniausiai šie klientai sportuoja iki birželio mėnesio, kol prasideda atostogų metas. Dalis, žinoma, lieka sportuoti ir visus metus. Kaip kas įsivaizduoja. Visi nori greitai ir efektyviai, bet jiems nelabai pavyksta“, - kalbėjo sporto klubo atstovas.

A. Kazėnas patarė, kad norint pajausti sporto efektą reikėtų pradėti sportuoti bent pusmetį prieš šiltąjį sezoną.

Akcijų netaiko, nes nesutalpintų klientų

Nors vieni sporto klubų atstovai pasakojo prieš pavasario sezoną daugiau klientų bando prikviesti akcijomis ar didinant rinkodaros išlaidas, kiti tikino, kad nuolaidos sporto klubuose pavasarį netikslingos. Klientai, bijodami netilpti į vasarinius drabužius, į sporto klubus suguža ir taip.

„Pavasaris yra klubo darbymetis ir geriausias momentas, tai kaip tik negalime akcijų taikyti, nes žmonių nesutalpintume“, - kalbėjo Žydrūnas Savickas, kuriam priklauso Savicko sporto klubas Vilniuje.

Pasak galiūno, pavasariais jo sporto klube klientų padaugėja apie 20 proc. Didžiausias aktyvumas jaučiamas kovą-balandį. Sporto klubo atstovams šiuo metu tenka organizuoti daugiau užsiėmimų, treniruočių.

„Atėję šiais mėnesiai palanko pavasarį, meta ir po to vėl po metų grįžta. Galvoja, kad per mėnesį ką nors pasieks. Žinoma, yra ir užsispyrusių žmonių, kuriems pavyksta greitai pagerinti savo fizinę formą“, - kalbėjo Ž. Savickas.

Pasak jo, trys mėnesiai yra minimalus laiko tarpas, per kurį sportuojant įmanoma akivaizdžiai pagražinti kūno linijas.

Aktyviau sporto klubo paslaugomis naudojasi studentai ir moksleiviai

Kaune esančio sporto klubo „Linija“ pardavimų vadovė Vytautė Mockevičiūtė teigė, kad kasmet abonementų pardavimai pavasariais išauga 20-30 proc., tačiau šiemet kol kas didelio aktyvumo nėra – papildomų treniruočių organizuoti nereikia.

„Mūsų klube sezonas prasideda dar rugsėjo mėnesį. Šiemet mes dar nepastebėjome, kad reikėtų papildomų treniruočių. Tiesiog rudenį tose treniruotėse buvo mažiau žmonių, tai dabar – labiau pripildyta“, - kalbėjo ji.

Pardavimų vadovė taip pat pastebėjo, kad didžioji dalis pavasarį į sporto klubą užsirašiusių klientų yra trumpalaikiai.

„Yra tendencija, kad vasarį ar kovą, prašvitus saulei, žmonės pradeda žiūrėti į vasarinius drabužius, nebetelpa, tai ateina, mėnesį ar du pasportuoja ir viskas“, - kalbėjo V. Mockevičiūtė.

Tačiau trylika metų veikiančio sporto klubo atstovė sakė matanti, kad vis labiau sporto klubas populiarėja tarp studentų ir moksleivių. Visuomet labiausiai užimtas metas sporto klube būdavo vakarais, tačiau dabar ir popietinį metą sporto salė užpildyta – aktyviai sportuoja jaunimas.

„Būna, kad ir eilėse tenka stovėti. Pati aktyviausia diena yra pirmadienis, mėnesio pirma diena. Tikriausiai žmonės pasižada, kad nuo pirmadienio ar mėnesio pradžios pradės sportuoti“, - svarstė ji.

Klientų padvigubėja

Klaipėdoje veikiančio sporto klubo „Eola“ vadovas Žilvinas Skečionis teigė, kad uostamiestyje pavasarį klientų skaičius išauga ir iki 50 proc.

„Klientų pagausėjimą jaučiame nuo sausio mėnesio ir jis tęsiasi apie keturis mėnesius“, - tvirtino jis.

Pasak uostamiesčio gyventojo prieš pavasario sezoną sporto klubams tenka ir šiek tiek pasiruošti – atnaujinti treniruoklius, personalo atžvilgiu pasiruošti klientų antplūdžiui.

Vyras taip pat pripažino, kad sporto klubų piko metu klientams gali tekti palaukti prie treniruoklių. Pačios intensyviausios valandos – 18-19 val.

„Pastebime, kad pats aktyviausiai būna pirmadienis. Paskui su kiekviena diena aktyvumas mažėja iki pat sekmadienio“, - kalbėjo Ž. Skečionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių