Prasidėjo Seimo eilinė pavasario sesija

Sekmadienį prasidėjo Seimo eilinė pavasario sesija. Pirmajame jos posėdyje parlamentarus pasveikino Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas, prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pavasario sesiją numatoma pratęsti ir liepos 4 d. surengti iškilmingą Seimo posėdį, jame paminėti Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai pradžią.

Sekmadienį prasidėjus pavasario sesijos darbų programos projekte įrašyta apie 470 teisės aktų projektų. Vyriausybė į sesijos darbų programą pasiūlė įrašyti 140, Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė - 6, Seimo frakcijos - apie 240 įstatymų projektų.

Sesijoje bus išklausytas Prezidentės D. Grybauskaitės metinis pranešimas, Vyriausybės metinė veiklos ataskaita.

D. Grybauskaitė sveikindama pradėjus pavasario sesiją, linkėjo „padėti valstybei judėti į priekį pilnu žingsniu“.

Savo sveikinimo laiške, kurį pirmajame plenariniame sesijos posėdyje perskaitė V. Gedvilas, šalies vadovė pažymėjo, kad prasideda atsakomybės metas, kai žmonių lūkesčiai turi virsti konkrečiais darbų rezultatais.

„Sąlygos pateisinti žmonių pasitikėjimą - geresnės nei praeityje. Šios kadencijos Seimui nereikia pradėti nuo skausmingo diržų veržimo ir nepopuliarių sprendimų gelbstint finansinę ir ekonominę situaciją“, - sakė D.Grybauskaitė.

Ji sakė besitikinti, jog parlamentas visos kadencijos metu laikysitės ilgalaikių valstybės strateginių krypčių ir uždavinių, ypač finansų ir energetikos srityse.

„Ankstesni mūsų valstybės sprendimai ir pradėti darbai energetikoje neliko be atgarsio. Todėl privalome atlaikyti bet kokias pagundas ir bandymus išlaikyti mus vieno tiekėjo rankose. Asmeniškai remsiu Jūsų sprendimus, kurie didins šalies energetinį saugumą ir savarankiškumą“, - laiške rašo šalies vadovė.

„Įgyvendinant sesijos darbų programą, linkiu padėti mūsų valstybei judėti į priekį pilnu žingsniu. Strigsime vietoje, jei bus laikomasi požiūrio - griauti tai, kas sukurta ne mūsų, ir viską bandyti daryti iš pradžių. Linkiu valios ir ryžto išmintingiems sprendimams. Tikiuosi ir tolesnio dalykinio bendradarbiavimo su Seimu“, - laiške sakė prezidentė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių