Pereiti į pagrindinį turinį

Savivaldybės pašalpoms pristigo 55 mln. litų

2011-10-19 19:02
Savivaldybės pašalpoms pristigo 55 mln. litų
Savivaldybės pašalpoms pristigo 55 mln. litų / Kaspars Krafts (BFL) nuotr.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje nusprendė skirti papildomus 20 mln. litų savivaldybėms, pristigusioms pinigų pašalpoms.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), surinkusi duomenis iš savivaldybių apie papildomų lėšų poreikį socialinei paramai šiais metais, teigia, kad pašalpoms lapkritį ir gruodį trūksta apie 55 mln. litų.

„Atsižvelgiant į šią informaciją, parengtas nutarimo projektas, kuriuo numatoma 2011 metų lapkričio mėnesiui skirti savivaldybėms 20413 tūkst. litų socialinėms išmokoms ir kompensacijoms skaičiuoti ir mokėti. Taip būtų iš dalies padengtas susidaręs lėšų trūkumas minėtai socialinei paramai teikti“, - teigia SADM.

Šiam nutarimui ministrų kabinetas pritarė trečiadienį. Premjeras Andrius Kubilius po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė, kad dar neaišku, ar savivaldybėms bus skirta likusi jų prašoma papildoma suma.

„Kadangi iš tikrųjų skaičiuojant tuos poreikius yra remiamasi savivaldybių skaičiais, ne visada tie skaičiai yra visiškai tikslūs. Mes labai atidžiai skaičiuojame, ir todėl šiandien aš tikrai negalėčiau pasakyti, kad dar reikės 30 mln. litų, jeigu tai yra tik pačių savivaldybių suskaičiuoti skaičiai“, - teigė premjeras.

Jis pažymėjo, kad kai kurios savivaldybės neracionaliai skaičiuoja savo poreikius.
„Noriu pastebėti, kad, pavyzdžiui, svarstant kitų metų biudžetą, kai kurios savivaldybės iš tikrųjų realiai skaičiavo poreikius piniginėms socialinėms pašalpoms, remdamosis tom ekonominėm prognozėm, kurios yra žinomos, - kad kitais metais ekonomika gali augti apie 4 proc., kad gali mažėti nedarbas, natūraliai dėl to turėtų mažėti ir piniginių socialinių pašalpų poreikis. Tai nemažai savivaldybių būtent racionaliai teikia paraiškas kitų metų biudžetui, bet buvo tokių savivaldybių, kiek aš žinau, tarp jų - ir Vilniaus miesto savivaldybė, kuri prašė kitais metais 70 proc. daugiau lėšų piniginei socialinei paramai lyginant su šiais metais“, - aiškino A.Kubilius.

„Perskirsčius numatomas nepanaudoti socialinėms išmokoms ir kompensacijoms skaičiuoti ir mokėti skirtas lėšas tarp savivaldybių, socialinei paramai mokiniams skirtas lėšas (0,6 mln. litų) ir socialinėms paslaugoms finansuoti skirtas lėšas (0,1 mln. litų), papildomų lėšų poreikis socialinėms išmokoms ir kompensacijoms skaičiuoti ir mokėti 2011 metų lapkričio ir gruodžio mėnesiams sudarys 55,1 mln. litų“, - sako ministerija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų