Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas apsispręs dėl D.Valio kandidatūros į generalinius prokurorus

2010-06-03 11:29
Seimas apsispręs dėl D.Valio kandidatūros į generalinius prokurorus
Seimas apsispręs dėl D.Valio kandidatūros į generalinius prokurorus / Gedimino Bartuškos nuotr.

Parlamentarai ketvirtadienį planuoja balsuoti, ar pritarti prezidentės Dalios Grybauskaitės siūlymui generaliniu prokuroru skirti Akmenės rajono apylinkės prokuratūros vadovą Darių Valį.

Šis klausimas įtrauktas į preliminarią nenumatyto Seimo posėdžio darbotvarkę.

Trečiadienį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) trečiadienį vienbalsiai D.Valio kandidatūrai, nors kai kurie parlamentarai neslėpė abejonių dėl jo kompetencijos vadovauti visai prokuratūros sistemai.

Jeigu parlamentarai ketvirtadienį pritars D.Valio skyrimui, jo kadencija generalinio prokuratūros poste truktų nebe 7, o 5 metus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė praėjusią savaitę priimtas Prokuratūros įstatymo pataisas dėl generalinio prokuroro kadencijos sutrumpinimo.

Pataisomis taip pat numatoma, kad generalinis prokuroras į tas pačias pareigas gali būti skiriamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės, o jo pavaduotojų įgaliojimų trukmė yra susieta su generalinio prokuroro kadencija.

37 metų A.Valys yra baigęs Vilniaus universiteto Teisės fakultetą. Akmenės rajono prokuratūrai jis vadovauja nuo 2001 metų gruodžio. Prieš tai kelerius metus D.Valys ėjo šios prokuratūros prokuroro pareigas. Prieš tapdamas prokuroru jis dirbo Akmenės rajono policijos komisariate tardytoju.

Generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Šis postas laisvas nuo vasario vidurio, kai iš generalinio prokuroro pareigų atsistatydino Algimantas Valantinas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų