Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas planuoja apsispręsti dėl apkaltų A.Sacharukui ir L.Karaliui

2010-05-20 11:46
Seimas planuoja apsispręsti dėl apkaltų A.Sacharukui ir L.Karaliui
Seimas planuoja apsispręsti dėl apkaltų A.Sacharukui ir L.Karaliui / Nerijaus Jankausko nuotr.

Seimas ketvirtadienį planuoja apsispręsti, ar pradėti apkaltos procesus prieš opozicinės Krikščionių partijos frakcijos narius Aleksandrą Sacharuką ir Liną Karalių.

Antradienį parlamentarai po pateikimo pritarė apkaltų komisijų išvadoms, kad yra pagrindas pradėti apkaltų procesus prieš minėtus Seimo narius.

Ketvirtadienio Seimo darbotvarkėje numatytas galutinis balsavimas.

Praėjusią savaitę vadinamosios apkaltos komisijos nusprendė, kad A.Sacharukas ir L.Karalius galimai nusižengė Konstitucijai ir sulaužė priesaiką, todėl yra pagrindas pradėti jų mandato atėmimo procedūras.

Jei Seimas posėdyje dalyvaujančių narių balsų dauguma pritaria specialiųjų tyrimo komisijų išvadoms, rengiamas kreipimasis į Konstitucinį Teismą, kad jis nustatytų, ar asmens, kuriam pradėta apkaltos byla, konkretūs veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Jei KT pripažįsta, jog asmuo savo konkrečiais nurodytais veiksmais šiurkščiai pažeidė Konstituciją, Seimas balsuojama dėl parlamentaro mandato panaikinimo.

Nutarimas dėl Seimo nario mandato panaikinimo laikomas priimtu, jei už jį balsavo ne mažiau kaip trys penktadaliai, t.y. 85 iš 141, Seimo narių.

Iš L.Karaliaus mandatą norima atimti už tai, kad jis atostogavo užuot dirbęs pratęstoje Seimo sesijoje, sakė netiesą, sudarė galimybę pasinaudoti jo mandatu. A.Sacharukas Seimo nario mandato gali netekti už tai, kad 11 kartų neteisėtai balsavo L.Karaliaus kortele.

Opozicinė Seimo Krikščionių partijos frakcija turi 12 narių. Ją sudaro daugiausia nuo Tautos prisikėlimo partijos atskilę parlamentarai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų