Pereiti į pagrindinį turinį

Teisėja nusišalino nuo „mailiaus“ bylos

2011-10-27 12:34
Teisėja nusišalino nuo „mailiaus“ bylos
Teisėja nusišalino nuo „mailiaus“ bylos / Broniaus Jablonsko nuotr.

Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo teisėja Regina Gudienė ketvirtadienį paskelbė, kad nusišalina nuo vadinamosios mailiaus bylos nagrinėjimo.

"Prokuroro prašymas yra teisėtas ir pagrįstas", - nutartyje konstatavo R.Gudienė.
Ji mano, kad proceso dalyviams pagrįstai kyla abejonės dėl jos nešališkumo, nes ji išsakė išankstinę nuomonę dėl šios bylos.

Šią galutinę ir neskundžiamą nutartį dėl teisėjos nusišalinimo patvirtino Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo pirmininkas Stanislovas Juocevičius.
Dėl šios nutarties ''mailiaus" byla kol kas nebus nagrinėjama, ji bus perduota kitam šio teismo teisėjui.

Generalinė prokuratūra nušalinimą teisėjai R.Gudienei pareiškė motyvuodama, kad ši teisėja „mailiaus“ bylą buvo grąžinusi prokurorams dėl esą netinkamai surašyto kaltinamojo akto. Tuomet ši apylinkės teismo teisėja argumentavo, kad kai kuriems kaltinamiesiems pateikti kaltinimai nėra konkretūs. Tačiau Vilniaus apygardos teismas nurodė bylą nagrinėti teisiamajame posėdyje.

Posėdyje trečiadienį prokuroras Dainius Baraniūnas teigė, kad teisėja R.Gudienė vertino kaltinime išdėstytas aplinkybes, galimus prieštaravimus. Prokuroro teigimu, jeigu ši teisėja toliau nagrinėtų šią bylą, būtų pažeistos įstatyme numatytos nuostatos, kad kiekvienas asmuo turi teisę į nešališką teismą.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) ir Generalinės prokuratūros tirtoje byloje vienas iš devynių įtariamųjų yra buvęs Lietuvos banko vadovas ir ambasadorius Romualdas Visokavičius.

Organizuotos nusikalstamos grupuotės nariams pateikti kaltinimai dėl neteisėtos juridinių asmenų veiklos, dokumentų suklastojimo ir jų panaudojimo, tarpininko kyšininkavimo, papirkimo, piktnaudžiavimo, pasikėsinimo apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą.

Įtariama, kad organizuota nusikalstama grupė, prisidengusi veiklos nevykdančiomis septyniomis Lietuvos ir viena užsienio įmone, 2009-2010 metais klastodama dokumentus, steigdama fiktyvias įmones, kyšininkaudama, papirkinėdama ir skatindama piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, pasikėsino apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą - 10 mln. litų iš Europos Sąjungos fondų ir Lietuvos valstybės biudžeto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų