Abu portugalų egzaminai lietuviams – per sunkūs

  • Teksto dydis:

Lietuvos salės futbolo rinktinė antrą kartą garbingiau pasipriešino pasaulio ir Europos čempionams portugalams.

2024 m. pasaulio čempionato atrankos 4-os grupės rungtynes mūsiškiai svečiuose pralaimėjo Portugalijos komandai 0:2.

„Įsiminiau du epizodus, kai varžovai turėjo progų įmušti įvartį, tačiau buvo bent 40 atvejų, kurių nerealizavome mes“, – po rungtynių pareiškė portugalų rinktinės strategas Jorge Brazas.

Spalio 11-ąją Kaune, „Žalgirio“ arenoje, Lietuvos ekipa nusileido portugalams 0:6.

Kitos 4-os grupės rungtynės numatytos 2023-iųjų pavasarį: kovo 1-ąją ir 4-ąją turėtų susitikti Lietuvos ir Baltarusijos komandos, 7 d. planuojama baltarusių ir portugalų dvikova (šiemet spalio 6-ąją pasaulio ir Europos čempionai savo aikštėje įveikė Baltarusijos atstovus 5:3).

Baltarusija nepašalinta iš taptautinių futbolo varžybų, bet šios šalies rinktinės ir klubų komandos privalo žaisti neutraliose aikštėse. Baltarusijos salės futbolo asociacija paskelbė, kad mačai su Lietuvos ir Portugalijos ekipomis vyks 2023 m. Jerevane (Armėnija), tačiau Tarptautinė futbolo asociacijų federacija (FIFA) to kol kas oficialiai nepatvirtino.

Šį pasaulio salės futbolo čempionato atrankos etapą Europoje žaidžia 36 komandos, suskirstytos į dvylika grupių.

Pirmas vietas grupėse užėmusios rinktinės ir keturios geriausios antrose vietose likusios ekipos užsitikrins kelialapius į kitą etapą. Likusios aštuonios antras vietas užėmusios komandos atkrintamųjų varžybų principu varžysis dėl kitų keturių kelialapių.

Vėliau 20 rinktinių bus suskirstytos į penkias grupes. Jų nugalėtojai iškart pateks į pasaulio čempionato finalo turnyrą, o keturios geriausios antras vietas užėmusios ekipos kovos dėl likusių dviejų kelialapių.


Statistika

Portugalija–Lietuva 2:0 (1:0). Įvarčiai: 14 min. E.Mendoncas-Erickas (1:0), 34 min. P.Mendesas-Pauleta (2:0). Komandų rodikliai: smūgiai į vartus – 43:16, smūgiai į vartų plotą – 10:3, kampiniai – 12:3,

Lietuvos rinktinė: starto sudėtis – E.Macenis, A.Voskunovičius, J.Zagurskas, L.Sendžikas, D.Reimaris, atsarginiai – K.Čirba, G.Zenkovas, V.Derendiajevas, T.Bučma, B.Spietinis, E.Baranauskas, M.Adomėnas, P.Osauskas, L.Sipavičius.


Turnyro lentelė

1. Portugalija  3  0  0  13:3

2. Baltarusija  0  0  1  3:5

3. Lietuva  0  0  2  0:8



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių