Pereiti į pagrindinį turinį

Ar krepšinio šalyje įdomus futbolas?

2014-02-27 19:30
LRT
A.Koroliovo/BFL nuotr.

Skaičiuoti besidominčius futbolu žmones pagal nepavykusį renginį nėra reikalo, įsitikinęs „Žalgirio“ futbolo komandos sirgalius Ingvaras Butautas. „Tai, kas turėjo vykti „Žalgirio“ arenoje, toli gražu ne futbolas. Tai kažkoks šou. Apie domėjimąsi galima spręsti iš to, kiek susirenka į varžybas. Jei renginys ir būtų pavykęs, futbolo varžyboms tai nepridėtų nė vieno žiūrovo“, – sako jis.

Nors Kauno „Žalgirio“ arenoje buvo planuojamas Lietuvos futbolo A lygos sezono atidarymas –futbolo šventė su pasaulinio lygio žvaigždėmis, renginys buvo atšauktas, nes nesusirinko žiūrovų.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Julius Kvedaras taip pat mano, kad šis faktas apie lietuvių požiūrį į futbolą dar nieko nepasako. Jo nuomone, žmones galėjo išgąsdinti bilietų kaina, nes suorganizuoti tokį renginį labai brangu.

Pasak I. Butauto, lietuviams futbolas įdomus. Pavyzdžiui, kai vykdavo tarptautinės varžybos (Vilniaus „Žalgiris“ žaidžia su užsienio komanda) stadionai būdavo pilni. Be to, pastebi jis, kuo geriau komandai sekasi, tuo ji žiūrovams įdomesnė.

Kita vertus, primena I. Butautas, Lietuvos futbolas turi daugiau problemų negu nepavykęs renginys.

J. Kvedaras teigia, esą į U-19 varžybas [Europos vaikinų iki 19 metų čempionatas – LRT.lt] Kaune, Marijampolėje, Alytuje taip pat susirinkdavo daug žiūrovų. „Žaidžiančių vaikų labai daug, šiuo metu – 11 tūkst. Tvarkome infrastruktūrą. Nenorėkite sulaukti rezultato per vieną dieną – reikia laiko ir darbo, – pabrėžia jis. – Žinoma, kai bus geras rezultatas, bus dar daugiau žiūrovų.“

LFF prezidento teigimu, gerų stadionų jie laukia visą nepriklausomos Lietuvos laikotarpį, nors bet kuriam pasaulio miestui yra didelė garbė turėti padorų stadioną, kuriame vyktų ne tik futbolo, bet ir visi kiti sporto renginiai. „Dabar turime vienintelį Vilniuje, kurį iš banko pirkome savo lėšomis ir bandome susitvarkyti, kad nebūtų gėda prieš svečius iš užsienio“, – LRT radijo laidai „60 minučių“ kalba J. Kvedaras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų