„Atlantas“ nepateko į „Palangos Juzės“ finalą

Po lietuviškų komandų dvikovos į "Palangos Juzės" turnyro finalą pateko Lietuvos jaunimo U-19 rinktinė, kuri pusfinalyje rezultatu 2-0 privertė pasiduoti ne stipriausios sudėties Klaipėdos "Atlantą".

"Atlanto" ekipoje šiame mače pasirodė buvęs Vilniaus "Vėtros" puolėjas Edvinas Blažys.

Rungtynes aktyviau pradėjo lietuvių jaunimas, tačiau "Atlantas" sėkmingai gynėsi ir spendė nuošalės spąstus. Vis tik sužaidus apie trečdalį kėlinio uostamiesčio ekipos vartininkas Paulius Pocius buvo priverstas traukti kamuolį iš vartų po Edvino Petkaus įvarčio.

Po pertraukos jau "Atlantas" žaidė ryžtingiau ir aktyviau, bet kartą Lietuvos U-19 rinktinę nuo įvarčio gelbėjo skersinis, keliuose epizoduose - vartininkas Kasparas Guobys.

Jaunimo rinktinė tik kontratakavo ir turėjo vieną gerą progą, tačiau ją išnaudojo tik antruoju bandymu - paskutinę mačo minutę pasižymėjo Ronaldas Solominas. Praėjusių metų turnyro nugalėtojas "Atlantas" pralaimėjo 0-2 ir į finalą praleido varžovus.

"Rungtynės buvo sunkios. Pirmajame kėlinyje žaidėme labai gerai, greitai įmušėme įvartį ir įvykdėme visus planus. Antrajame jau trūko jėgų, nes mūsų komanda buvo jaunesnė negu varžovų, bet sugebėjome atsilaikyti", - sakė Lietuvos U-19 rinktinės strategas Mindaugas Neoras.

"Atlanto" treneris Rimantas Žvingilas teigė, kad kai kuriems žaidėjams atsiliepė nuovargis: "Šią savaitę vieniems mūsų žaidėjams tai buvo jau ketvirtos rungtynės, kitiems - trečios. Be to, vakar turėjome ir rimtą treniruotę, todėl atrodėme sunkiai. Galbūt ir neįvertinome varžovų, todėl pradžioje praleidome įvartį. Antrajame kėlinyje atsibudome ir gerai juos užspaudėme. Bet neišnaudojome bent trijų "mirtinų" progų, o rungtynių pabaigoje po kontratakos jų puolėjas pabėgo ir įmušė"

Kitame pusfinalyje 16 valandą susitinka Latvijos klubai "Jūrmala" ir Liepojos "Metalurgs-2".

U-19 Lietuva 2 - 0 "Atlantas"
15' [1 - 0] Edvinas Petkus
90' [2 - 0] Ronald Solomin

U-19 Lietuva: Guobys, Sorokin, Šuškevič, Šiburkis, Jarmalavičius, Petkus, Atutis, Miškinis, Drublionis, Švelna, Biskys. Antrajame kėlinyje žaidė: Amplejevas, Černych, Solomin, Eliošius

"Atlantas": Pocius, Šiškin, Birškys, Petreikis, Borusas (55' Laukžemis), Noreika, Navikas, Silič, Raskov, Blažys


Šiame straipsnyje: Palangos Juzėfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių