Pereiti į pagrindinį turinį

Belgų spaudimą atlaikę italai – „Euro 2020“ pusfinalyje

2021-07-02 21:19
BNS inf.

Italijos futbolininkai po devynerių metų pertraukos žais Europos čempionato pusfinalyje. Roberto Mancini auklėtiniai Miunchene vykusiame „Euro 2020“ ketvirtfinalyje 2:1 parklupdė Belgiją ir kovoje dėl vietos finale mes iššūkį Ispanijai.

Visi rungtynių įvarčiai krito pirmajame kėlinyje.

Belgai ketvirtfinalį pradėjo aktyviau, bet jau 13-ąją minutę Leonardo Bonucci pirmąsyk pasiuntė kamuolį į tinklą. Tiesa, italų džiaugsmas tęsėsi tik keliasdešimt sekundžių, nes teisėjas su VAR pagalba užfiksavo nuošalę kitam italų gynėjui Giorgio Chiellini, taip pat dalyvavusiam standartinėje situacijoje.

Nesugebėję išsiveržti į priekį italai sėkmingai gynėsi nuo pavojingų belgų atakų, o sužaidus pusvalandį galiausiai įgavo pranašumą.

Belgai prarado kamuolį pavojingoje zonoje, jį perėmęs Marco Verrati atliko perdavimą Nicolo Barellai, o šis mušė į tinklą ir pasiuntė italus į euforiją.

Dar pirmajame kėlinyje Italija pasiekė ir antrąjį įvartį, kai nuostabiu smūgiu belgų vartininkui Thibaut Courtois šansų nepaliko Lorenzo Insigne.

Ir nors antrasis italų įvartis buvo pasiektas 44-ąją minutę, belgai spėjo sušvelninti rezultatą dar iki pirmojo kėlinio pabaigos švilpuko.

Jau per pridėtą laiką italai baudos aikštelėje prasižengė prieš Jeremy Doku, o skirtą baudinį užtikrintai realizavo ketvirtąjį įvartį čempionate pelnęs Romelu Lukaku.

Antrajame kėlinyje įvarčių sirgaliai nebeišvydo, tačiau progų įmušti turėjo abi komandos.

Ypač geru šansu 61-ąją minutę nepasinaudojo R.Lukaku, kai po Kevino De Bruyne perdavimo belgų puolėjui sutrukdė Leonardo Spinazzola ir kamuolio iš kelių metrų į vartus nukreipti jam nepavyko.

Dar po beveik dešimties minučių tiek R.Lukaku, tiek Thorganas Hazardas galėjo „uždaryti“ Nacero Chadli aštrų perdavimą į baudos aikštelę, bet nė vienas iš jų nepajėgė išlyginti rezultato.

Italijos rinktinei tai jau 13-oji pergalė iš eilės ir 32-osios iš eilės nepralaimėtos rungtynės. Abu rezultatai yra geriausi šios šalies futbolo istorijoje.

Italija žemyno pirmenybių pusfinalyje žais šeštą kartą, tačiau čempione ji yra tapusi tik sykį – 1968 metais. Jos akistata su ispanais vyks antradienį, liepos 6 dieną, „Wembley“ stadione Londone.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų