Blogiausias pasirodymas - svarbiausiu metu

„Patekimas į finalą yra tik žingsnis. Kad būtume geriausi, reikia nuveikti dar daug darbo“, - tikino Vladimiras Čeburinas. Patyrusio specialisto vadovaujamas Vilniaus „Žalgiris“ prasibrovė į LFF „Hegelmann“ taurės turnyro finalą, eliminuodamas Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ekipą.

Sėkmingai šį sezoną rungtyniaujančiam Kauno rajono klubui taurės turnyras buvo bene realiausias kelias prasibrauti į tarptautinius vandenis. Tačiau pakeliui ne vieną varžovą įveikusi „Hegelmann Litauen“ komanda, pusfinalyje ištraukė pajėgiausią įmanomą oponentą. Mat kitą pusfinalio porą sudarė „Panevėžys“ ir Plungės „Babrungas“. Plungiškiai žaidžia žemesnėje lygoje, o „Panevėžys“ gina taurės laimėtojo titulą, tačiau būtent panevėžiečius „Hegalmann Litauen“ neseniai įveikė A lygos čempionate.

Nors prognozuota, kad pusfinalio mače Vilniuje užvirs atkakli kova, šeimininkai svečius iš Kauno rajono nugalėjo be vargo – 4:0. Žalgiriečiai ėmė pirmauti jau 5-ąją rungtynių minutę, kai Tomislavas Kišas iš arti pasiuntė kamuolį į vartus. Iki pertraukos dar vyko atkaklesnė kova, bet tas pats „Žalgirio“ legionierius vos prasidėjus antrajam kėliniui padvigubino persvarą. 66-ąją min. skirtumas tapo triuškinamas, kai J. Sylvestras pataikė į virpstą, bet Mario Paveličius šovė stipriai ir taikliai. Paskutinį tašką padėjo hettriką užfiksavęs T. Kišas – ir vėl komandos draugo reidas bei tikslus perdavimas, tad puolėjui liko tik nukreipti kamuolį į vartus.

„Pamatėme didelį užtikrintumą, norą, meistriškumą ir atsidavimą. Visa tai labai padėjo. Mano auklėtiniai parodė, ką jie gali. Pavyko daug kas, ką buvome sugalvoję ir ką žaidėjai improvizavo“, - džiaugėsi V. Čeburinas.

„Tai buvo blogiausios rungtynės šį sezoną, - pripažino kauniečių treneris Andrius Skerla. - Pirmas įvartis pakeitė visą mūsų planą. Planavome žaisti „nuo gynybos“, bet praleidę atsivėrėme ir rizikavome praleisti. Gerai, kad gavome tik keturis įvarčius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių