Pereiti į pagrindinį turinį

Bunda Lietuvos futbolo bendruomenė?

2012-09-06 16:31
Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė? Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė? Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė? Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė? Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė? Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė? Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė? Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė? Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė? Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė? Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė? Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė? Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė? Bunda Lietuvos futbolo      bendruomenė?

„Futbolo bendruomenė“ – tokiu vardu spaudos konferenciją organizavęs treneris, praeityje garsus Lietuvos futbolininkas Valdas Ivanauskas, kvietė prisijungti prie naujų Lietuvos futbolo knygos puslapių rašymo.

Giliausia duobė

„Paskutiniai šio pusmečio įvykiai Lietuvos futbole netenkina futbolo bendruomenės, – sakė buvęs „Žalgirio“ žaidėjas Valdas Ivanauskas. – Negalime daugiau tylėti. Skaudžiausia yra tai, kad LFF vadovui J. Kvedarui pareikšti įtarimai yra susiję su tokiomis tarptautinėmis organizacijomis kaip UEFA ir FIFA, kurios rūpinasi mūsų šalies futbolu. J. Kvedarui yra pateikti kaltinimai neteisėtu praturtėjimu, pasisavinant pinigus iš tų pačių tarptautinių organizacijų“.

V. Ivanauskas ne vieną kartą žurnalistams pakartojo, kad kalba ne tik savo vardu. „Tai nėra asmeninis interesas. Kalbu visos futbolo bendruomenės, sirgalių, kurie yra suinteresuoti, kad futbolas nesmuktų žemyn, vardu. Šiuo metu esame tokioje gilioje duobėje, kad giliau kasti jau būtų neįmanoma. Išlipti iš jos bus tikrai nelengva, - kalbėjo ilgametis rinktinės žaidėjas. – Prireiks laiko, tačiau išbristi dar turime šansą. Žodis „aš“ ruošiantis kopimui iš duobės netinka. Vienas iš duobės niekas neišlips, todėl sakome „mes“ – futbolo bendruomenė. Jai priklauso autoritetingi žmonės, kurie buvo neteisėtai išstumti iš gelbėjimo valties“.

Laukia tarptautinės pagalbos

V. Ivanauskas išsakė bendruomenės nuomonę: „J. Kvedaras kompromituoja Lietuvos futbolą. Jo veiksmai daro žalą futbolui“.

Penktadienį įvyks neeilinis LFF vykdomojo komiteto posėdis, kuriame dalyvaus ir UEFA ir FIFA atstovai. „Mes netikime, kad dabartinis vykdomasis komitetas yra savarankiškas ir jo priimti sprendimai gali būti skaidrūs, – ketvirtadienį kalbėjo V. Ivanauskas. – Žinome, kad sprendimai turi būti priimti kitų asmenų. Norime, kad J. Kvedaras gerbtų teismo sprendimą, jaustųsi atsakingas prieš futbolo bendruomenę ir atsistatydintų. Norime, kad LFF būtų išvalyta nuo korumpuotų funkcionierių, siejamų su kriminaliniu pasauliu. Tai nėra lozungai. Tai mūsų norai: užverskime senus Lietuvos futbolo puslapius ir pradėkime nuo naujo balto lapo. Kitos išeities nėra“.

Dar vienas V. Ivanausko lūpomis nuskambėjęs Lietuvos futbolo bendruomenės noras: „Norime, kad UEFA ir FIFA sudarytų darbo grupę, kuri paruoštų naujus LFF įstatymus, kurie užtikrintų skaidrią veiklą“.

Nemato ateities

„Mūsų futbole – liūdni reikalai. Tačiau jie jau seniai brendo. Niekada Lietuvos futbole nebuvo skaidrumo. Dabar turime mokėti savo kailiu už dvidešimties metų kažkieno įdirbį, - kalbėjo buvęs žalgirietis Rimantas Turskis. – Šioje spaudoje konferencijoje dabar sėdi žmonės, kurie kūrė Lietuvos futbolą, o jį valdo tie, kurie nieko jame nesupranta. Tokių dalykų negali būti. Manau, kad blogiau vadovauti negu yra vadovaujama dabar neįmanoma“.

Ilgametis Lietuvos rinktinės narys Tomas Ražanauskas pabrėžė, kad susidariusi padėtis tikrai netenkina nei žaidėjų, nei trenerių. „Norėtųsi ką nors nuveikti Lietuvos futbolui. Tai ką, turime, nė vieno iš mūsų netenkina. Teko bendrauti su sporto mokyklų treneriais. Jie treniruoja po dvidešimt vaikų penkių kvadratinių metrų plote. Nemanau, kad tokiomis sąlygomis Lietuvoje gali užaugti naujojo futbolo karta, - piktinosi žaidėjas. – Reikia kažką daryti. Neturime stadionų. Žinote, aš svajojau apie stadioną Šeškinėje, kai jis tik buvo pradėtas statyti. Maniau, kad pačiam dar teks jame žaisti, o dabar aš jau nebežaidžiu, o matau tuos pačius griuvėsius“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų