Pereiti į pagrindinį turinį

C. Ronaldo kojose – spyruoklės?

2016-07-08 10:18

Cristiano Ronaldo prie Portugalijos rinktinės kelialapio į Europos čempionato finalą prisidėjo efektingu įvarčiu, bet jam, kaip ir kitoms šių laikų futbolo žvaigždėms, dar toloka iki Michelio Platini rekordo.

Scanpix nuotr.

Rekordas nuo 1984-ųjų

"Euro 2016" pusfinalyje portugalai 2:0 nugalėjo Velso komandą ir po dvylikos metų pertraukos vėl pateko į finalą.

Antrą kėlinį varžovų vartininką nuginklavusiam Portugalijos vienuolikės puolėjui C.Ronaldo šis įvartis Prancūzijoje vykstančiose varžybose buvo trečiasis, o Europos čempionatų finalo turnyruose – devintasis (anksčiau žaidėjas du kartus pasižymėjo 2004-aisiais, kartą – 2008-aisiais, tris – 2012-aisiais).

C.Ronaldo pasivijo legendinį prancūzą M.Platini, kuris taip pat yra įmušęs devynis įvarčius, tačiau tai padarė ne per kelis, bet per vieną "Euro" finalo turnyrą – 1984-aisiais.

Kol kas arčiausiai šio M.Platini rekordo buvo penki futbolininkai: olandai Marco van Bastenas (1988 m.) ir Patrickas Kluivertas (2000 m.), anglas Alanas Sheareris (1996 m.), serbas Savo Miloševičius (2000 m.) ir čekas Milošas Barošas (2004 m.) – jie per vieną Europos čempionato finalo turnyrą pelnė po penkis įvarčius.

Šuoliai – lyg lengvaatlečio

Daugiau diskusijų sukėlė tai, kaip C.Ronaldo įmušė įvartį valams. Svarstoma, kiek iššoko į aukštį portugalas, galva nukreipęs kamuolį į vartus?

"Kad ir ką kalbėtume apie Cristiano, jis – didis žaidėjas. Nesu matęs kito futbolininko, kuris taip aukštai iššoktų. Jo fizinės galimybės – fenomenalios", – kalbėjo buvęs Anglijos rinktinės puolėjas Gary Linekeris.

"Europos čempionatas – ne 100 m bėgimas, tai – maratonas. Tikėjausi, kad pasieksime finalą, nes kovėmės ne po vieną, bet visa komanda", – sakė C.Ronaldo.

"Visada žaidžiame savo stiliumi ir nesukame galvos – jis patrauklus ar ne, todėl sudėtinga įveikti mus", – pareiškė Portugalijos vienuolikės vyriausiasis treneris Fernando Santosas.

Portugalų varžovai finale paaiškėjo vakar Marselyje, kur jėgas išmėgino pasaulio čempionai vokiečiai ir "Euro 2016" šeimininkai prancūzai.

Dėl gimtadienio – į teismą

Nerimsta aistros dėl Portugalijos rinktinės saugo Renato Sancheso amžiaus: jis iš tiesų 18-metis ar gerokai vyresnis?

Vandenį sudrumstė žinomas Prancūzijos futbolo specialistas Guy Rouxas, pareiškęs, kad tikrasis R.Sancheso, kurį iš portugalų "Benfica" klubo už 35 mln. eurų nusipirko Miuncheno "Bayern", gimtadienis yra ne 1997-ųjų rugpjūčio 18-oji.

"Jam dabar 23-eji ar 24-eri", – teigė G.Rouxas, argumentuodamas, esą R.Sancheso gimimo data oficialiai registruota tik 2002-aisiais.

"Ar teisinga, kad nacionalinei komandai atstovauja žaidėjas, slepiantis savo amžių?" – pasipiktino "Benfica" konkurentas, kitas Lisabonos klubas "Sporting".

R.Sanchesas kreipėsi į teismą, kad G.Rouxas paneigtų savo viešai paskleistus prasimanymus ir atsiprašytų.

"Mano gimimo data vėliau užregistruota dėl tėvų skyrybų. Jie išsiskyrė, kai man buvo vos penki mėnesiai. Penkerius metus su tėvu gyvenau Prancūzijoje, o mano dokumentus jis sutvarkė, kai grįžome į Portugaliją", – paaiškino futbolininkas.


Statistika

Portugalija–Velsas 2:0 (0:0). Liono stadionas, 55 679 žiūrovai. Įvarčiai: C.Ronaldo (50 min.), Nani (53 min.).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų