D. Šimkus: prieš „Riterius“ labai norime revanšo

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniaus „Žalgiris“ A lygos 17-ojo turo rungtynėse namuose priims „Riterius“. Šis mačas komandoms taps savotiška generaline repeticiją prieš UEFA Europos lygos atrankos startą.

Situaciją A lygos turnyro lentelėje yra įtempta. „Žalgiris“ šiuo metu penkiais taškais atsilieka nuo lyderės „Sūduvos“, bet yra sužaidęs rungtynėmis mažiau. Nors „Riterių“ deficitas nuo „Žalgirio“ siekia devynis taškus, varžovai yra įgavę neblogą sportinę formą ir neslepia noro pakovoti dėl dar aukštesnės vietos turnyro lentelėje.

„Riteriai“ yra vienintelis varžovas, kurio „Žalgiris“ šiemet dar neįveikė. Dramatiškos pirmosios rungtynės „Sportimos“ arenoje baigėsi lygiosiomis 1:1, o antrajame rate „Riteriai“ laimėjo 1:0. Įdomu tai, kad abu įvarčius į žalgiriečių vartus įmušė Artiomas Gurenka. 

„Ruošiamės sunkioms rungtynėms. Šiemet prieš „Riterius“ praradome nemažai taškų. Labai norime revanšo ir pergalės, darysime viską, kad iškovotume tris taškus. Aikštėje nieko neišradinėsime, žaisime savo futbolą ir stengsimės geriau išnaudoti susikurtas progas“, – fkzalgiris.lt prieš rungtynes kalbėjo saugas Domantas Šimkus.

Vilniaus „Žalgiris“ A lygoje iškovojo keturias pergales iš eilės, o praėjusiame ture „Panevėžyje“ sugebėjo nepraleisti įvarčio. Būtent gynybą pastaruoju metu akcentuoja treneris Marekas Zubas. Panevėžyje „Žalgirio“ gretose debiutavo gynėjas Klemenas Bolha, o artėjančiame mače galime sulaukti ir naujojo vartininko Martino Berkoveco debiuto. Formalumai sutvarkyti ir žaidėjas jau tapo pilnaverčiu komandos nariu, tad kas gins komandos vartus spręs treneris.

„Riteriai“ mėgsta žaisti su kamuoliu, jie nemuša kamuolio bet kur į priekį. Manau, kad dėl šios priežasties tai labai geras varžovas prieš UEFA Europos lygą. Jie gerina tarpusavio susižaidimą ir palieka neblogą įspūdį, tačiau mums svarbiausia žiūrėti į savo žaidimą ir įgyvendinti trenerio nurodymus aikštėje“, – sakė D. Šimkus. 

Paskutiniajame mače „Riteriai“ išvykoje netikėtai 2:1 įveikė „Sūduvą“, o prieš tai palaužė „Atlantą“ ir „Kauno Žalgirį“. A lygoje varžovai šventė tris pergales iš eilės.

Akivaizdu, kad kažkurios komandos pergalių serija penktadienį baigsis. Dažnai sakoma, kad trečias kartas nemeluoja. „Žalgiris“ ir pabandys tai įrodyti.

Rungtynės LFF stadione Vilniuje šį penktadienį prasidės 19 val. Bilietus platina bilietai.lt. Ketvirtadienis paskutinė diena, kai bilietai pigesni. Rungtynių dieną jie brangsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių