„Euro 2020“: Anglija nugalėjo Daniją ir žengė į finalą

  • Teksto dydis:

Futbolo katedra vadinamame „Wembley“ stadione šeimininkė Anglija žengė dar vieną žingsnį išsvajoto titulo link. „Trys liūtai“ buvo nuprausti šaltu dušu, tačiau vėliau užriaumojo savo tvirtovėje – per pratęsimą po abejotino teisėjo sprendimo nugalėjo Daniją 2:1 ir žengė į „Euro 2020“ finalą.

Kaip reikiant Angliją sukrėtė Mikkelio Damsgaardo itin tolimas baudos smūgis 30-ąją minutę. 21-rių jaunuolis šaltakraujiškai šovė taip, kad vartininkas Jordanas Pickfordas savo komandos išgelbėti nesugebėjo.

Vis dėlto daniškas vakarėlis tęsėsi neilgai. Anglijos kapitonas Harry Kane’as 39-ąją minutę atliko puikų perdavimą Bukayo Saka, šis pasiuntė kamuolį šalia vartų, o ten Danijos gynėjas Simonas Kjaeras, bandęs gelbėti komandą, įsimušė į savo vartus.

Antrajame kėlinyje Anglijos futbolininkai buvo aktyvesni, jų atakos buvo pavojingesnės, tačiau įvarčių pelnyta nebuvo, tad komandoms teko žaisti pratęsimą.

Tęsė varžovų vartų apgultį Anglija ir per pratęsimą ir galiausiai pasiekė savo, kai Joakimas Maehle nugriovė baudos aikštelėje Raheemą Sterlingą. Teisėjas skyrė 11 metrų baudinį, kuris dar buvo tikrinamas VAR, tačiau abejotinas sprendimas nebuvo pakeistas.

Prie žymos stojo Harry Kane’as, kurio smūgį atrėmė Kasperas Schmeichelis, tačiau Anglijos puolėjas pirmas pribėgo prie kamuolio ir išvedė „Tris liūtus“ į priekį.

Danijai atsitiesti taip ir nepavyko – šios šalies pasakiškas žygis baigtas. Finale Anglija sekmadienio vakarą susitiks su Italija, kuri antradienį po baudinių serijos nugalėjo Ispaniją.

Tai bus pirmas Anglijos finalas Europos čempionato istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių