Europos čempionato atranką pasitiks geros nuotaikos

Kuklus būrelis sirgalių senajame Marijampolės „Sūduvos“ stadione plojimais pasveikino Lietuvos jaunąsias futbolininkes. Vytauto Jančiausko treniruojama šalies jaunimo (iki 19 metų) rinktinė laimėjo pirmąjį sezono trofėjų – Baltijos šalių taurę.

Dar prieš šeštadienio dvikovą buvo aišku, jog lietuvėms, norint užimti pirmąją vietą, paskutiniame mače su Latvijos bendraamžėmis pakanka ir lygiųjų. Šeimininkės turnyrą pradėjo įtikinama pergale (2:0) prieš viešnias iš Estijos, o latvės su ta pačia komanda sužaidė be įvarčių (0:0). Vis dėlto rungtynės prasidėjo kiek netikėtai – jau pirmąją min. lietuvės uždirbo kampinį. Po šios standartinės situacijos kamuolys suspurdėjo latvių vartų tinkle. Tačiau mačo arbitrė Rasa Imanalijeva užfiksavo nuošalę. Kiek vėliau, aštuntąją susitikimo minutę lietuvės užspeitė viešnias po įžaisto kampinio ir atliko trijų smūgių seriją, kurią atrėmė latvių gynėjos. Pirmajame kėlinyje laimę grėsmingais smūgiais iš distancijos mėgino Karilė Liužinaitė ir Judita Sabatauskaitė.

Antroje rungtynių dalyje latvėms priklausė žaidimo iniciatyva, tačiau joms nepavyko sukurti palankių progų nuginkluoti vartininkę Dominyką Vaiginytę. Lietuvės savo geriausią progą turėjo 72 minutę, kai J.Sabatauskaitės stipriai smūgiuotą kamuolį atrėmė Agnesė Mandrika, o pribėgusi K.Liužinaitė siekė nukreipti kamuolį į vartus, bet latvių vartininkė dar sykį pademontravo savo meistriškumą. Iškart po finalinio rungtynių švilpuko stadione surengta apdovanojimų ceremonija, kurioje nugalėtojų laurai atiteko Lietuvos komandai.

„Reikia pasveikinti visas merginas, nes pergalė turnyre nebuvo pasiekta lengvai. Visi įnešė savo indėlį. Latvės stengėsi primesti kietą žaidimą, o mes prie jo nepripratę. Dėl to kontakto mūsiškės per daug klydo. Teko kai ką aukoti dėl komandinio žaidimo, manau, merginos daug ko pasimokė“, -  sakė V.Jančiauskas.

Jo auklėtinėms tai buvo vienas pasirengimo Europos čempionato atrankai, vyksiančiai rugsėjį Suomijoje, etapų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių