Favoritai apie Lietuvos rinktinę: ji ambicinga

  • Teksto dydis:

Lietuvos salės futbolo rinktinė šiandien Jonavos sporto arenoje mėgins įveikti pirmą Europos čempionato atrankos barjerą – Turkijos komandą.

E grupės turnyre mūsiškiai taip pat išmėgins jėgas su Šiaurės Airijos ekipa (sausio 30 d.) ir vengrais (vasario 1 d.).

Į kitą atrankos etapą iškart pateks 1-ąją vietą užėmusi rinktinė, tačiau papildomų šansų turės ir antra bei trečia komandos – joms teks žaisti atkrintamąsias rungtynes su varžovais iš kitų grupių.

"Mūsų tikslas – žengti toliau", – pabrėžė Lietuvos salės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Jevgenijus Ryvkinas.

Varžybų favoritai – Vengrijos futbolininkai (28-oji vieta pasaulio reitingų lentelėje). Pernai gruodį vengrai žaidė dvejas draugiškas rungtynes su 2016 m. pasaulio vicečempione, 2018 m. Europos čempionato bronzos medalių laimėtoja Rusijos ekipa ir pasidalijo po pergalę – 2:3 ir 2:1.

Prieš dvejus metus atrankos į Europos čempionato finalo turnyrą lemiamas atkrintamąsias rungtynes Vengrijos atstovai žaidė su lenkais ir pirmą dvikovą laimėjo 2:1, tačiau svečiuose kapituliavo 4:6.

"Kai paaiškėjo, su kuo teks rungtyniauti Lietuvoje, pasakiau, kad mūsų siekis – pirmoji vieta ir mano nuostatos iki šiol nepasikeitė. Manau, kad pagrindiniai konkurentai bus turkai. Didelių ambicijų turi lietuviai, juo labiau kad šiemet jie bus pasaulio čempionato finalo turnyro šeimininkai. Šiaurės Airijos ekipa – naujokė, todėl, nejausdama psichologinio spaudimo, gali pateikti staigmenų", – svarstė Vengrijos rinktinės strategas Jozsefas Turzo.

Turkijos komanda (69-oji vieta), ruošdamasi atrankos turnyrui Jonavoje, pernai lapkritį ir gruodį išmėgino jėgas su Kirgizijos (3:5 bei 3:8) ir Turkmėnistano (4:3 bei 1:5) atstovais.

Šiaurės Airijos rinktinė (106-oji vieta) – Europos čempionato debiutantė.

Ruoštis varžyboms J.Ryvkinas pakvietė ir Lietuvos, ir užsienio klubams atstovaujančius žaidėjus, tarp jų – rezultatyviai A lygos čempionate rungtyniaujančius Luką Sendžiką, Artūrą Juchno, Albertą Voskunovičių (visi – Kauno "Vytis"), Paulių Osauską (Jonavos "Vikingai"), Aurimą Skurdelį ("Gargždų pramogos").


Rungtynės

Sausio 29 d. 16 val. Vengrija–Šiaurės Airija, 18.30 val. Turkija–Lietuva.

Sausio 30 d. 16 val. Turkija–Vengrija, 18.30 val. Lietuva–Šiaurės Airija.

Vasario 1 d. 17 val. Šiaurės Airija–Turkija, 20 val. Lietuva–Vengrija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių