Futbolo trenerių permainų karuselė įsibėgėja

Nuo „Optibet Pirma lyga“ sezono starto prabėgo vos du mėnesiai, o trenerius pakeitė jau trys klubai. 9-ajame ture sirgaliai išvydo Kauno rajono „Garliavos“ naujo vairininko debiutą bei „Jonavos“ stratego atsisveikinimą.

Ves naujas strategas

Stringantys rezultatai verčia ieškoti išeičių Pirmos lygos pirmenybių dalyvius. Akistata su Panevėžio „Ekranu“ tapo paskutiniąja „Jonavos“ vairininkui Rolandui Čepkauskui. Turnyro autsaideriai 9-ajame ture savo aikštėje metė rimtą iššūkį Panevėžio „Ekrano“ ekipai. Nors panevėžiečiai dar iki pertraukos susmeigė du įvarčius, jonaviečiai grįžo 58-ąją min. realizuodami 11 m baudinį. Atkurta intriga būtų gyvavusi iki paskutinių minučių, jei ne vienas po kito sekę dviejų „Jonavos“ žaidėjų pašalinimai – už antrąsias geltonas korteles buvo išvyti Ignas Naimovičius ir Nedas Matačiūnas. Įgytą kiekybinį pranašumą svečiai realizavo dar dviem kirčiais ir šventė įtikinamą pergalę 4:1.

Po rungtynių „Jonavos“ klubas pranešė apie išsiskyrimą su R. Čepkausku. 59-erių stratego vadovaujama komanda, būdama viena jauniausių lygoje, per 9 mačus surinko 4 taškus ir lieka paskutinė. Dar vienu apmaudžiu smūgiu jonaviečiams tapo ir neseniai patirtas netikėtas pralaimėjimas LFF taurės turnyro antrajame etape, kur 0:3 nusileista Klaipėdos futbolo mokyklos jaunuoliams.

Prisistatė lygiosiomis

9-asis turas įsimins ir „Garliavos“ klubo aistruoliams. Prie Kauno rajono komandos vairo Pirmoje lygoje debiutavo Gintautas Vaičiūnas, pakeitęs Vitalijų Stankevičių. Nedaug trūko, kad 33 metų specialistas, jau spėjęs padiriguoti saviškiams LFF taurės varžybose, būtų pačiupęs pirmąją pergalę. Garliaviečiai pirmavo iki 77 min., bet galiausiai iš Kretingos „Minijos“ tvirtovės išsivežė tik tašką - 1:1. Nepaisant to, Kauno rajono ekipa su 11 taškų pakilo į 8-ąją vietą.

Priminsime, jog pirmuoju šį sezoną su lyga atsisveikinusiu treneriu tapo balandžio pradžioje pasitraukęs Gedeminas Jarmalavičius. Be jo likusi „Marijampolė City“ iki šiol oficialiai nepaskelbė oficialaus įpėdinio, tačiau ryžtingai kasasi kelią į viršų. Marijampoliečiai išvykoje 2:1 pranoko Kauno „Be1 NFA“ vienuolikę ir su 21 tašku dalijasi 1-2 pozicijomis su Kėdainių „Nevėžiu“. Kitame ture suvalkiečiai turės šansą tapti vienvaldžiais lygos lyderiais, nes namuose priims pagrindinius konkurentus.

Apmaudas dėl netekties

„Lengvas apmaudas“, - savo komandos pasirodymą 9-ajame ture įvertino Darius Gvildys. Jo muštruojami „Nevėžio“ futbolininkai lyderių akistatoje pasidalino po tašką 1:1 su Plungės „Babrungu“. Šeimininkai atsilikinėjo po Eliveltono 36 min. realizuoto 11 m baudinio, bet Karolis Gvildys 51-ąją min. atstatė pusiausvyrą. Trenerį labiau nei rezultatas supykdė vieno puolimo lyderių Jevgenijaus Mohilo netektis. Ukrainietis, tiksint paskutinėms mačo sekundėms, neapgalvotai užsidirbo raudoną kortelę.

„Nevėžis“ su 21 tašku lieka vienintele šį sezoną dar nepralaimėjusia komanda, o „Babrungą“ su 20 taškų pasivijo Vilniaus rajono „TransInvest“ futbolininkai. Vilniečiai savaitgalį 3:0 nepasigailėjo sostinės „Žalgirio“ B jaunimo.

Lyderių ketvertas atsiplėšė nuo „Be1 NFA“ ir Klaipėdos „Neptūno“, turinčių po 14 taškų. Klaipėdiečiai sunkiai, bet palaužė (1:0) Vilniaus BFA vaikinus, kuriems tai buvo jau penktasis pralaimėjimas iš eilės. Tokią pat nesėkmių seriją fiksuoja ir „Kauno Žalgiris“ B, 0:2 nusileidęs „Šiauliams“ B. Kitoje dublerių akistatoje Vilniaus „Riteriai“ B 1:2 turėjo pripažinti „Panevėžio“ B pranašumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marija taurage

marija taurage portretas
permainu karusele turi ivykti lff ,kad butu futbolas.

Antanas Skarbalius

Antanas Skarbalius portretas
Gerb. autorius nežino sportyo terminijos. Jam kūno dalys ir apdarai - sinonimai. Vadinasi, futbolininkams ant galvos užmaukšlino švarką, kojas apsiavė pirštinėmis, o rankas - batais. Betrūktų dar "lietuviškai" pasakyti: Fain futbolininkai lošia be jokių pramažkių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių