Geriausiųjų karūnos Lietuvos futbole – saugui ir puolėjai

2020 m. geriausiu Lietuvos futbolininku išrinktas Arvydas Novikovas, futbolininke – Liucija Vaitukaitytė.

Linkėjo daugiau įvarčių

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) surengtų tradicinių rinkimų finale A.Novikovas nukonkuravo Saulių Mikoliūną ir Domantą Šimkų.

Pernai A.Novikovo karjeroje buvo visko: su Varšuvos "Legia" tapo Lenkijos čempionu, vasarą persikėlė į Turkijos pirmenybių debiutantą "Erzurumspor" klubą, rūpesčių kėlė traumos.

Galiausiai viskam stojus į vietas, saugas blykstelėjo ir Lietuvos rinktinėje.

"Metai buvo geri, o jei be traumų – būtų dar geresni. Tačiau grįžau į rikiuotę, pradėjo sektis ir rinktinėje, ir klube, tad šią karjeros atkarpą vertinu pozityviai", – kalbėjo A.Novikovas, šalies Metų futbolininku išrinktas antrą kartą (anksčiau – 2018 m.).

Pirmą kartą geriausio Lietuvos metų futbolininko rinkimai įvyko 1965-aisiais. Tąkart sėkmė lydėjo Petrą Glodenį.

A.Novikovas kartu su tarpukariu žaidusiu Antanu Lingiu nacionalinei rinktinei yra pelnę po 12 įvarčių ir pagal šį rodiklį nusileidžia tik Tomui Danilevičiui (19 įvarčių).

LFF prezidentas, sveikindamas Arvydą, užsiminė ir apie tai.

"Kiek aš tavęs galiu laukti ten, viršuje? Artėja naujas rinktinės varžybų ciklas, tad prašome kuo greičiau aukštyn", – linkėjo A.Novikovui dar daugiau įvarčių T.Danilevičius.

Stengiasi tobulėti

LFF rinkimų finalininkių trejete L.Vaitukaitytė nugalėjo Šiaulių "Gintros-Universiteto" žaidėjas Rimantę Jonušaitę ir Vestiną Neverdauskaitę.

"2020-ieji buvo išskirtiniai. Sezonas Ispanijoje buvo nutrauktas vos pradėjus žaisti antrą ratą, varžybos buvo atnaujintos porą mėnesių vėliau nei įprastai. Negalėjau tiek laiko būti be futbolo, todėl prisijungiau prie Utenos komandos žaisti Lietuvoje. Pernai rudenį, prasidėjus rinktinių varžyboms, "Reto Iberdrola" (antra Ispanijos moterų futbolo lyga – red. past.) nebuvo stabdoma, todėl teko rungtyniauti ten. Vis sugrįžti į rinktinę ir žaisti kitokį futbolą, paskui – vėl į klubą, nebuvo lengva. Apskritai, metai buvo nemalonūs", – reziumavo puolėja.

Vis dėlto L.Vaitukaitytė džiaugėsi, kad jai pavyko savyje atrasti daug ką naujo.

"Atrodo, kad sustiprėjau emociškai. Nustojau per daug jaudintis dėl aplinkybių ir susitelkiau konkretiems dalykams, labiau pasitikiu savo jėgomis. Tebenoriu ir stengiuosi tobulėti", – kalbėjo iš Dusetų kilusi futbolininkė.

"Esi žvaigždutė, šviečianti kasmet vis ryškiau. Mylėk futbolą ir tobulėk tiek kaip asmenybė, tiek ir aikštėje", – L.Vaitukaitytei linkėjo T.Danilevičius.

Tęsia tradicijas

Pirmą kartą geriausio Lietuvos metų futbolininko rinkimai įvyko 1965-aisiais. Tąkart sėkmė lydėjo Petrą Glodenį.

Vėliau penkis kartus triumfavo Edgaras Jankauskas, po keturis – Arminas Narbekovas ir Valdas Ivanauskas.

Geriausios futbolininkės renkamos nuo 2015-ųjų. Pirmas prizas tuomet teko "Gintros-Universiteto" žaidėjai Vestinai Neverdauskaitei.


Laureatai

2020 m. Lietuvos futbolo apdovanojimai:

Metų futbolininkai: Arvydas Novikovas (Varšuvos "Legia", "Erzurumspor", Lietuvos rinktinė) ir Liucija Vaitukaitytė (Utenos "Utenis", Santandero "Real Racing Club", Lietuvos rinktinė).

Metų treneriai: vyrų – Valdas Dambrauskas ("Gorica", Razgrado "Ludogorec"), moterų – Rimantas Viktoravičius (Šiaulių "Gintra-Universitetas", Lietuvos rinktinė).

Metų jaunieji futbolininkai: Titas Krapikas ("Spezia", Italija), Lietuvos jaunimo rinktinė) ir Rimantė Jonušaitė ("Gintra-Universitetas", Lietuvos moterų futbolo rinktinė).

Metų salės futbolo žaidėjas: Justinas Zagurskas (Kauno "Vytis"/"Žalgiris", Lietuvos salės futbolo rinktinė).

Geriausias A lygos futbolininkas: Saulius Mikoliūnas (Vilniaus "Žalgiris").

Gražiausias metų įvartis: Rokas Župerka (Kėdainių "Nevėžis").

Rezultatyviausias A lygos žaidėjas: Hugo Videmontas ("Žalgiris", 13 įvarčių).

Rezultatyviausias Pirmos lygos žaidėjas: Evaldas Kugys ("Nevėžis", 16 įvarčių).

Metų futbolo tinklaraštis: "FutboloTreneris.lt".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių