Pereiti į pagrindinį turinį

G.Ugianskis: "Didžiausią pažangą padarė "Ekranas"

G.Ugianskis: "Didžiausią pažangą padarė "Ekranas"
G.Ugianskis: "Didžiausią pažangą padarė "Ekranas" / Futbolas.lt nuotr./Nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) valdybos pirmininkas Gintaras Ugianskis.

Nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) valdybos pirmininkas Gintaras Ugianskis prisipažino, kad 2008 metų A lygos čempionato atomazga jam buvo netikėta.

G.Ugianskis tikino esąs nustebęs dėl "Ekrano" pergalės pirmenybėse ir "Sūduvos" užimtos ketvirtosios vietos. NFKA vadovo teigimu, neseniai pasibaigęs čempionatas buvo žemesnio lygio nei pernai.

- Ar 2008 metų A lygos čempionatas baigėsi taip, kaip tikėjotės?, - paklausėme G.Ugianskio.

- Ne, nes prieš sezoną komandų pajėgumas atrodė truputį kitaip. Aš tada prognozavau, kad pirmas bus FBK "Kaunas", po jo liks Marijampolės "Sūduva", Vilniaus "Vėtra" ir Panevėžio "Ekranas". Tačiau išėjo visiškai ne taip.

- Iš to galima daryti išvadą, kurios komandos jus nuvylė ir kurios viršijo lūkesčius?

- Labiausiai pasitempė "Ekranas". Tikrai nemaniau, kad panevėžiečiai taps Lietuvos čempionais. Taip pat niekaip nebūčiau pagalvojęs, kad "Sūduva" liks be medalių. Netikėtas buvo ir Vilniaus "Žalgirio" finansinis nuosmukis. FBK "Kaunas" laimėjo LFF taurę, Baltijos lygą, neblogai pasirodė UEFA Čempionų lygos atrankos turnyre, tačiau blogai rungtyniavo A lygos pirmenybėse. Kauniečiai turėjo apginti stipriausios šalies komandos vardą. Viena iš didesnių FBK "Kauno" klaidų buvo, kad komanda daug rungtynių nukėlė į rudenį.  

- Šis čempionatas buvo aukštesnio ar žemesnio lygio nei 2007 metų?

- Man sunkoka vertinti, geriau galėtų pasakyti futbolininkai. Vis dėlto stebėjau daug mačų, ta tema kalbėjausi su žaidėjais. Nuomonės sutapo - šiemet pirmenybės buvo žemesnio lygio.

- Prieš sezoną A lygos klubai įregistravo pusšimtį legionierių. Vėliau jų gerokai sumažėjo. Kurie jų iš tikrųjų verti dėmesio?

- Aš objektyviau galėčiau apibūdinti FBK "Kauno" užsieniečius. Šiemet, kaip ir pernai, gerai rungtyniavo brazilas Rafaelis Ledesma. Pagirtinai žaidė rugpjūčio mėnesį į Edinburgo "Hearts" išvykęs vartininkas iš Slovakijos Marianas Kello. Per kai kuriuos mačus neblogai atrodė senegalietis Pascalis Mendy. Kitų komandų legionieriai man neįstrigo. Gal todėl nemažai jų buvo atleista.

- Kurį futbolininką pavadintumėte 2008 metų sezono atradimu?

- Devyniolikmetį "Ekrano" vartininką Vytautą Černiauską.

- Ką reikėtų daryti, kad klubams sezono viduryje neatsitiktų taip, kaip "Žalgiriui"?

- Iki čempionato pradžios likus dviems savaitėms A lygos klubai turėtų įrodyti, kad turi pinigų. Jie privalėtų pateikti garantinius raštus.

- "Žalgirio" problemos kilo ne dėl finansinės krizės. Ar A lygos klubų nepalietė krizė?

- Čempionatas jau baigėsi, todėl dabar sunku diskutuoti. Viską pamatysime prieš kitą sezoną, kai komandos pradės formuoti sudėtis. Manau, pritraukti rėmėjų ekipoms bus dar sunkiau.

- Šiemet A lygoje dalyvavo aštuonios komandos. Ar tai, esant dabartinei situacijai, optimalus skaičius?

- A lygoje turėtų žaisti 10 komandų. Tačiau su sąlyga, kad jos pajėgios finansiškai ir turi futbolininkų, atitinkančių A lygos meistriškumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų