Ispano debiutas padėjo išplėšti lygiąsias

Gynėjas iš Ispanijos Christianas Jimenezas debiutavo Lietuvos futbolo „Optibet A lygos“ čempionate, o Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ iškovojo svarbų tašką principiniame mače su „Kauno Žalgiriu“.

24-erių metų naujokas iš Ispanijos į aikštę žengė 73-ąją min., „Hegelmann Litauen“ komandai atsilikinėjant 1:2. Per likusį laiką Kauno rajono futbolininkai sugebėjo išplėšti lygiąsias. Tiesa, visas 90 min. Kauno futbolo mokyklos aikštėje vyko atkakli ir permaininga kova. Čempionato lyderiu buvęs „Kauno Žalgiris“ buvo priverstas varžovus vytis, kai 37-ąją minutę Klaudijaus Upsto reidas ir perdavimas buvo įprasmintas Naurio Petkevičiaus įvarčiu.

Vis dėlto svečiai ilgai persvara nesidžiaugė – 43-iąją minutę po pakelto kampinio prieš varžovą išniręs Michaelas Thuique'as taikliai mušė galva, pasižymėdamas penktą sykį šiemet. Antrame kėlinyje akistata klostėsi taip pat permainingai. Ignas Plūkas poroje situacijų gelbėjo savo komandą, tačiau po keitimo į kovą mestas Linas Pilibaitis 69-ąją minutę šaltakraujiškai realizavo palankią situaciją. Čempionato debiutantai ginklų nesudėjo ir išlygino rezultatą 86-ąją minutę. Baudos aikštelėje kamuolio sulaukęs N. Petkevičius suklaidino Steveną Thicot bei pasiuntė sviedinį į vartus. Vienam geriausių jaunųjų A lygos futbolininkų tai buvo septintasis rezultatyvus smūgis šį sezoną lygoje.

Tokia baigtis „Kauno Žalgiriui“ kainavo lyderių pozicijas. Su 36 taškais žalgiriečiai nepakilo iš antrosios vietos, pirmąją užleisdami Vilniaus „Žalgirio“ kolektyvui, turinčiam tašku daugiau. Čia pat, trečiojoje vietoje kauniečiams į nugarą kvėpuoja Marijampolės „Sūduva“, turinti 32 taškus. Šiandien taškus su Vilniaus „Riteriais“ savo aikštėje praradęs „Panevėžys“ (1:1) rikiuojasi ketvirtas (32 taškai). Nuo jų net 10 taškų atsilieka „Hegelmann Litauen“, tiesa, gerokai lenkianti kitus A lygos naujokus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių