Įspūdingą įvartį įmušęs 16-metis ispanų vunderkindas atvedė savo komandą į „Euro2024“ finalą

  • Teksto dydis:

Miuncheno arenoje antradienį buvo sužaistas pirmasis Europos futbolo čempionato pusfinalis tarp Prancūzijos ir Ispanijos rinktinių.

Rungtynės prasidėjo aktyviais ispanų veiksmai ir jau pačioje pradžioje jie ėmė kurti progas įvarčiams. Vis dėlto, pirmieji savo tikslių smūgių į vartus sąskaitą atidarė prancūzai. Kylianas Mbappe, šiose rungtynėse nusprendęs žaisti be kaukės, tiksliai pakėlė kamuolį vartininko aikštelėje buvusiam Kolo Muani ant galvos ir šiam nieko kita nebeliko kaip tik pasiųsti kamuolį į vartų tinklą.

Tai tapo pirmuoju iš žaidimo pelnytu prancūzų įvarčiu „Euro2024“.

Ilgai nelaukę, bene gražiausią futbolą čempionate demonstruojantys ispanai, iškart ėmė ieškoti atsako. O jį pavyko pasiekti rungtynėse sužaidus 20 minučių. Ispanų vunderkindas, 16-metis Lamine'as Yamalis, pasitaisęs kamuolį smeigė tikslų smūgį iš 25 metrų. Smūgis buvo atliktas taip tiksliai, jog prancūzų vartininkui Mike'ui Mangnanui nebuvo net menkiausio šanso pasiekti kamuolį, kuris viršutiniame vartų kampe atsitrenkęs į virpstą įskriejo į vartus.

Yamalis tapo jauniausiu žaidėju Europos čempionatų istorijoje, pelniusiu įvartį.

Ties šiuo įspūdingu įvarčiu ispanai neketino sustoti – neprabėgus nė 5 minutėms Luiso de la Fuentes auklėtiniai persvėrė rezultatą. Pedri dėl traumos aikštėje pakeitęs Dani Olmo gražiai persimetė kamuolį pro gynėjus ir paleido stiprią petardą iš krašto. Kamuolys praskriejo pro Prancūzijos vartininką ir atsitrenkęs į gynėjo Juleso Kounde koją įkrito į vartus.

Olmo įvartį mušė jau trečiose iš eilės „Euro2024“ rungtynėse.

Nors ispanai kontroliavo kamuolį daugiau, vis dėlto prancūzai nesudėjo ginklų. Kėliniui einant į pabaigą Ousmane'as Dembele kelis sykius pavojingai kėlė kamuolį į ispanų baudos aikštelę, tačiau varžovams puikiai ginantis prancūzai pirmą kėlinį turėjo užbaigti atsilikinėdami.

Antrajame kėlinyje ispanai ėmė žaisti ramiau ir šiek tiek atsargiau.

Prancūzų futbolininkai bandė tuo pasinaudoti. Iš pradžiu O. Dembele atliko greitą reidą dešiniajame atakos krašte, bet jo perdavimą atmušė vartininkas Unai Simonas. Kiek vėliau puikią progą gavo The Hernandezas, tačiau prancūzas smūgiavo silpnąja savo koja ir kamuolys „nusipjovęs“ skriejo aukštai virš vartų.

Tuomet Yamalis ir vėl priminė apie save. Jau prie prancūzų vartų jis atliko panašų veiksmą, smūgiuodamas link kairiojo vartų kampo, tačiau šįkart šiek tiek per stipriai ir kamuolys nuskriejo už galinės linijos.

Išlyginti rezultatą galėjo ir Mbappe, tačiau puikiai persimetęs kamuolį per gynėją prancūzas smūgiavo nevykusiai ir kamuolys pakilo į orą.

Prancūzai dar bandė spausti savo priešininkus, tačiau šie puikiai dalindamiesi kamuolį, neleisdavo Didier Deschampso auklėtiniams net pagalvoti apie įvartį. Galiausiai teisėjui paskelbus apie rungtynių pabaigą ispanai ėmė triumfuoti, patekę į „Euro2024“ finalą, kuriame sieks ketvirtojo, rekordinio titulo savo šaliai.

Finalas vyks šį sekmadienį, liepos 14 dieną Berlyne. Ispanų varžovai paaiškės po rytdienos pusfinalio, kuriame susitiks Anglija ir Nyderlandai.

Ispanija 2 - 1 Prancūzija

    9' [0-1] Kolo Muani

    21' [1-1] Lamine'as Yamalis

    25' [2-1] Dani Olmo



 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Ar ten be negrų ir arabų, dar yra kitokių žaidėjų ? Baltoji rasė visai nusilpo ir išsigimė...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių