Išsišokėlis lietuvis nukako į Portugaliją, juo rūpinsis ir C. Ronaldo apsauga

Dėl savo elgesio per rungtynes Lietuvos futbolo federacijai (LFF) 10 tūkst. eurų baudą uždirbęs kretingiškis nusibeldė ir į atsakomąsias varžybas su Portugalijos rinktine, kurios vyks šįvakar. Maža to, Cristiano Ronaldo gerbėjas per agentūrą įsigijo specialų paketą, leidusį keliauti kartu su Lietuvos futbolo rinktine.  

Portalui kauno.diena.lt teigė federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius teigė, kad federacija apie tai, kad UEFA taisyklių pažeidėjas planuoja tiesiogiai stebėti varžybas, pranešė atsakingiems portugalų atstovams.

Jeigu incidentų pasitaikytų stadione Portugalijoje, UEFA bauda grėstų šios šalies futbolo federacijai.

Tad lietuviai neskubėjo gerbėjui atiduoti bilieto ir laukė šeimininkų sprendimo. Tiesa, vaikinui po jo akibrokšto Vilniuje nebuvo uždrausta lankytis varžybose Lietuvoje ar kitose šalyse.

„Visi apie jį informuoti, tiek policija, tiek C. Ronaldo apsauga, tiek Portugalijos federacija. Žinome, kur jis sėdės per rungtynes“, – varžybų dieną portalui kauno.diena.lt teigė E. Stankevičius.

Federacija iš išsišokėlio sirgaliaus, į aikštę įsiveržusio dėl asmenukės su C. Ronaldo, tikisi išsireikalauti 10 tūkst. eurų, nors šis dideles viltis deda į advokatę. 

„Praėjusią savaitę buvome su juo susitikę. Jis atvyko su  atstove – advokate. Norėjosi žmogiškai ir draugiškai pasikalbėti, kaip jis mato tą situaciją, kokie jo tolimesni planai, veiksmai“, – sakė federacijos generalinis sekretorius.

„Daugiau kalbėjo jo atstovė nei jis pats, – tęsė E. Stankevičius. – Jis jaunas žmogus, gal kitaip – paprasčiau žiūri į šią situaciją, gal nesupranta, kokio rimtumo yra tas nusižengimas. Jautėsi jaunatviškas optimizmas. Iššoko, norėjo pasidaryti nuotrauką su Ronaldo, ir nieko blogo tame neįžvelgė. Bando imituoti, teikti tam tikrus argumentus, kurie nėra adekvatūs. Bet yra juodai ant balto parašyta, kad bauda skirta būtent dėl šio incidento – dėl įžengimo į aikštelę. Vietos interpretavimui nelabai ir yra“.

Visi apie jį informuoti, tiek policija, tiek C. Ronaldo apsauga, tiek Portugalijos federacija.

LFF neliko nieko kito, kaip tik pradėti bendravimą teisine kalba. „Esame išsiuntę oficialią pretenziją to žmogaus advokatei, jie turi penkiolika dienų pateikti atsakymui, pateikti savo pasiūlymą, savo poziciją. Mes baudą norime išieškoti iš šio žmogaus“, – teigė E. Stankevičius.

Federacija nesikreipė į UEFA su prašymu sumažinti baudą. „Ten aiškiai parašyta, kad sprendimas yra neginčytinas. Bet manau, kad tai yra pakankamai adekvati bauda“, – portalui kauno.diena.lt sakė federacijos generalinis sekretorius. Jis palygino, kad kai po rungtynių su Liuksemburgu kamuolius padavinėjantys vaikai įžengė į techninę zoną, federacijai už UEFA reglamento pažeidimą buvo skirta panašaus dydžio bauda. Į techninę zoną negalima įžengti, jeigu žaidėjai dar nėra išėję iš aikštės.

Buvo susitikimas ir su apsaugos tarnybos atstovais. Po atvejo su Liuksemburgu saugos tarnyba sutiko padengti dalį baudos. Federacija tikisi, kad ir šįkart tarnyba prisidės padengiant dalį baudos. Nors didžiausios pretenzijos šįkart – sirgaliui, tačiau įžvelgiami ir stadiono trūkumai. 

Atsakomosios Europos futbolo čempionato atrankos rungtynės vyks šiandien  nuo 21.30 val. Ankstesnioji Lietuvos ir Portugalijos rinktinių akistata baigėsi rezultatu 1:5 svečių naudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
tokie runkelidijotai isauginti kaimo bobelku tokiu kaip jurbarko banditas iki siol nesuimtas o tokie socmafijos stogai kaip sedbaras ir kt savo neva /tiesos/ korifejai loja isijuose sakydami kad vaiku nieks negrobe o padorus zmones nusikalteliai nes taip buvo ipareigoti spec t loti nes tai itakingi banditai kas ir vyksta kaip matome bet ne runkeliams suprast?.........

motas

motas portretas
Ispanijoe net geda pasakit kad as is Lietuvos!

Kosmaras

Kosmaras portretas
Siaubas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių