J. Ryvkinas: komandos progresas – akivaizdus

  • Teksto dydis:

Lietuvos salės futbolo rinktinės trenerių štabas, vadovaujamas Jevgenijaus Ryvkino, pasirinko žaidėjus, kurie rungtyniaus mūsų šalyje rugsėjo 12–spalio 3 d. vyksiančiame pasaulio čempionate.

"Žaidėjų atsidavimas treniruočių metu tiesiog fantastiškas. Būtų labai neteisinga, jei kažkuriam iš jų turėčiau kokių nors pretenzijų. Vaikinai stengiasi gerai pasiruošti čempionatui, nė vienas nesiskundžia krūviais, o tuo juk būtų patenkintas kiekvienas treneris", – sakė J.Ryvkinas.

Po trijų poilsio dienų futbolininkai jau derins būsimo žaidimo su Venesuelos, Kosta Rikos ir Kazachstano ekipomis planus.

"Kol kas to nedarėme, kad nekvaršintume galvų dalykais, kurių galbūt net neprireiks. Kai ateis laikas, jie bus supažindinti su naujausia informacija ir taktika. Šiuo metu didžiausias dėmesys buvo sutelktas į fizinį parengimą. Kai mes komandą matome kiekvieną dieną, tai ryškaus progreso lyg ir nepastebime, tačiau tie, kurie mus mato rečiau, nuolat pažymi, kad skirtumas – akivaizdus", – teigė J.Ryvkinas.

Liepos mėnesį mūsiškiai viešėjo Tailande, kur dalyvavo Kontinentinės taurės turnyre. Jame išmėgino jėgas su varžovais, kurie dalyvaus ir pasaulio čempionate (4:2 nugalėjo egiptiečius ir 0:5 nusileido iraniečiams), vėliau žaidė kelias draugiškas rungtynes su Latvijos, Estijos ir Lenkijos klubais.

"Turnyras Tailande mums buvo svarbiausias ruošiantis pasaulio čempionatui. Gaila, kad tokio lygio rungtynių teko žaisti nedaug, mums trūko išbandymų su pasaulio salės futbolo elitu. Mačai su silpnesniais varžovais ne visada padeda atskleisti tikrąjį komandos potencialą. Tai – problema, tačiau ieškome išeičių ir tikimės paties geriausio", – reziumavo J.Ryvkinas.

Rugsėjo 6-ąją numatytos Lietuvos salės futbolo rinktinės kontrolinės rungtynės su Uzbekistano komanda, kuri taip pat dalyvaus pasaulio čempionate.

Rinktinė

Vartininkai: Laurynas Glinskis (Anglijos "Manchester Futsal Club"), Egidijus Žagaras (Jonavos "Vikingai"), Ernestas Macenis ("Kauno Žalgiris").

Aikštės žaidėjai: Arsenijus Buinickis, Vladimiras Derendiajevas, Benas Spietinis, Genaras Samsonikas ir Paulius Osauskas (visi – "Vikingai"), Andrius Kaulinis (Vilniaus "Turbotransfers"), Tomas Bučma, Albertas Voskunovičius, Justinas Zagurskas, Lukas Sendžikas, Deividas Reimaris ir Artūras Juchno (visi – "Kauno Žalgiris"), Edgaras Baranauskas (Mažeikių VIP).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių