Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos salės futbolo čempionato ketvirtfinaliuose – be staigmenų

2017-01-26 15:22

Žinomos keturios komandos, tęsiančios kovą dėl uostamiesčio salės futbolo pirmenybių medalių: „Klaipėdos universitetas“, „Bočiai“, „Irenita“ ir „Gargždų pramogos-Litimbera“.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pirmieji du penketukai į pusfinalį iš karto pateko po sėkmingo pasirodymo reguliariajame čempionate, o „Irenita“ ir „GP-Litimbera“ dėl bilietų į pusfinalį turėjo kautis su kitais dviem pretendentais – „Titanico“ ir „Miško pasakos“ klubais.

Ketvirtfinalio mūšiai buvo nepanašūs – „Irenita“ sutriuškino „Titanicą“ 12:4, o gargždiškiai „miškininkus“ palaužė po nuožmaus pastarųjų pasipriešinimo – 3:2.

„Irenitos“ ir „Titanico“ susitikimo pirmasis kėlinys nežadėjo didelio rezultato. Po pusvalandžio kovos, bronzos medalininkai pirmavo tik 3:1. Lemiamos buvo pirmosios antrosios pusės minutės, kai vienas po kito į „Titanico“ vartus buvo pelnyti 4 įvarčiai ir skirtumas šoktelėjo iki 7:1. Per likusias minutes rungtynės priminė treniruotę.

Po 3 įvarčius nugalėtojams pelnė Donatas Navikas ir Mindaugas Bagužis, 2 – Aurimas Jurgelevičius. Tarp pralaimėjusiųjų išsiskyrė du kartus taikliai spyręs Donatas Stankevičius.

Įvarčių sausra vyravo GP-Litimberos“ ir „Miško pasakos“ varžybose. Pirmasis įvartis, kurį, realizavęs 10 m baudinį, pasiekė gargždiškis Karolis Urbaitis, krito tik 25-ąją min.

37-ąją min. Edvinas Bračkus padvigubino skirtumą. Tačiau po dviejų minučių Gerardas Žukauskas sugrąžino intrigą – 1:2.

Šis rezultatas švytėjo neilgai – 41-ąją min. K.Urbaitis į varžovų vartus pasiuntė trečiąjį kamuolį. Žemė su dangumi ėmė maišytis po to, kai rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas Deividas Lukošius sušvelnino skirtumą iki 2:3.

Per likusias dešimt minučių „miškininkai“ siekė žūtbūt išsigelbėti, tačiau vicečempionai išsaugojo pergalę.

D.Navikas, pasiekęs 3 įvarčius, tapo realiausiu pretendentu į rezultatyviausio žaidėjo titulą. Nors jis atsilieka 1 įvarčiu nuo 17 kartų pasižymėjusio D.Lukošiaus, tačiau pastarajam čempionatas baigėsi, o D.Naviko laukia dar dvejos rungtynės. Iš kovos dėl šio titulo dar neiškrito ir „Klaipėdos universiteto“ žaidėjas Aurimas Skurdelis, įmušęs 13 įvarčių.

Pusfinalio varžybos vyks sausio paskutinėmis dienomis. 30 d. kausis didžiausio čempionato netikėtumo autoriai – „Bočiai“ su „Irenita“, 31-ąją – susirems 2015 ir 2016 metų pirmenybių finalininkai – „Klaipėdos universiteto“ ir „GP-Litimberos“ futbolininkai. Tad trečią kartą iš eilės šiems penketukams neteks susitikti auksinėse rungtynėse, numatytose vasario 4 d. Tą pačią dieną vyks kovą ir dėl bronzos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų