Kokie geriausi futbolininkai pasaulio futbolo čempionate dėvės 7-etu pažymėtus marškinėlius?

  • Teksto dydis:

7-uoju numeriu pažymėti futbolo marškinėliai – daugybės žaidėjų dėl asociacijų su sėkme geidžiamas atributas. Žinoma, laiminguoju 7-etu pasidabinusių futbolininkų netrūks ir lapkričio pabaigoje startuosiančiame pasaulio futbolo čempionate. Kurie iš jų žibės ryškiausiai ir bandys atvesti savo komandas į triumfą svarbiausiame futbolo pasaulio turnyre? Susipažinkite su geriausiais 7-etu pažymėtus marškinėlius dėvėsiančiais futbolininkais.

Cristiano Ronaldo

Pagalvojus apie 7-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius, prieš akis, ko gero, iškart iškyla būtent C. Ronaldo. Nuo 2004-ųjų, kuomet šį numerį jį pasirinkti įtikino legendinis „Manchester United“ treneris Seras Alexas Fergusonas, 7-etas vieną geriausių visų laikų futbolininkų lydi per visą jo karjerą.

Visai neseniai 700-ąjį savo klubinės karjeros įvartį įmušęs „Manchester United“ puolėjas šiemet rungtyniaus jau penktajame pasaulio futbolo čempionate. Tiesa, panašu, kad pagaliau 37-erių metų legendą pasivijo jo amžius – vos 3 kartus vartų tinklą tiksliais smūgiais šį sezoną drebinęs C. Ronaldo vis mažiau primena senąjį save.

Kalbant apie asmeninius rezultatus, sėkmingiausias jo pasirodymas pasaulio futbolo čempionatuose buvo paskutinis – 2018 m. futbolininkas varžovams atseikėjo 4 įvarčius. Tiesa, nepaisant titaniškų C. Ronaldo pastangų, Portugalija buvo eliminuota aštuntfinalyje.

Geriausią komandinį rezultatą C. Ronaldo atstovaujama Portugalijos rinktinė pasiekė prieš 16 metų – tuomet ji nužygiavo iki pusfinalio.

Paskutinįkart vilkėdamas Portugalijos rinktinės marškinėlius futbolininkas mušė jau beveik prieš pusmetį – birželio pradžioje, UEFA Tautų lygos rungtynėse prieš Šveicariją. Neabejotina, kad C. Ronaldo padarys viską, jog įvarčių sausrą nutrauktų būtent Katare – ko gero, paskutiniame savo karjeros pasaulio futbolo čempionate.

Kevinas De Bruyne

Nors Belgijos rinktinės saugas K. De Bruyne žaisdamas „Manchester City“ klube vilki 17-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius, atėjus laikui ginti savo šalies garbę ant jo nugaros lieka tik vienas skaitmuo – 7-etas.

„Auksine“ Belgijos karta vadinamai vienuolikei su Romelu Lukaku, Edenu Hazardu, Thibaut Courtouis ir K. De Bruyne priešakyje kol kas nepavyko iškovoti nė vieno titulo. Tiesa, 2018 m. pasaulio futbolo čempionate belgai tenkinosi trečia vieta.

Tuo tarpu pasaulio čempionatas Katare – bene paskutinė proga „auksinei“ kartai įrodyti, kad ji yra verta šio vardo. Panašu, kad didžiausia tokio iššūkio atsakomybė kris ant nuostabią formą demonstruojančio K. De Bruyne pečių – per 16 rungtynių „Premier“ ir „Čempionų“ lygose jis jau spėjo įmušti 3 įvarčius ir atlikti net 12 rezultatyvių perdavimų.

Tai bus jau trečiasis pasaulio čempionatas, kuriame dalyvaus belgas – iki šiol per dešimt rungtynių jis tiksliai smūgiavo dukart, dar keturiskart padėjo pasižymėti savo komandos draugams.

Son Heung-minas

Geriausiu futbolininku, kilusiu iš Azijos, tituluojamas 30-metis S. Heung-minas su 7-uoju numeriu nesiskiria bene visą savo karjerą.

Pietų Korėjos rinktinei atstovaujantis Londono „Tottenham Hotspur“ puolėjas neabejotinai yra ryškiausia šios komandos žvaigždė, o jo užantyje slepiasi ne vienas rekordas – pernai iškovotas „Premier“ lygos „auksinis batelis“, daugiausia įmuštų įvarčių už Pietų Korėją pasaulio čempionatuose ir dar daugiau.

Tiesa, kol kas Pietų Korėjos rinktinės lyderiui šio sezono pradžia klostosi kiek prasčiau – 5 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai per 19 rungtynių – ne tas rezultatas, kurio tikisi „Tottenham Hotspur“ fanai.

Žinoma, Pietų Korėjos sirgaliai vilsis, kad geriausią formą S. Heung-minas įgaus pasaulio čempionato metu, kur ši rinktinė bandys pakartoti ar pagerinti prieš 20 metų namuose pasiektą stebuklą – kelionę iki pasaulio čempionato pusfinalio.

Antuanas Griezmanas

Pastaruoju metu 8-ąjį numerį Madrido „Atletico“ klube pradėjęs dėvėti A. Griezmanas rinktinėje jau kelerius metus lieka ištikimas 7-etui. Turint omenyje, kad šiam universaliam puolėjui jau 31-eri, o Prancūzijos rinktinė – pilna talentingo jaunimo, Kataro pasaulio futbolo čempionatas jam gali būti ir paskutinis.

Visgi, net jei tai ir būtų tiesa, A. Griezmano amžiną Prancūzijos rinktinės gerbėjų šlovę užsitarnavo prieš ketverius metus. „Bronzinis“ pasaulio futbolo čempionato kamuolys, geriausio finalo žaidėjo vardas ir svarbiausia – prieš Kroatiją finale nuskinta pergalė.

Įdomu tai, kad ant Prancūzijos pečių nuguls nemaža našta ir tam tikras „prakeiksmas“ – paskutinį kartą apginti titulą pavyko 1962 m. antrąkart iš eilės triumfavusiems brazilams. O paskutiniai trys čempionai – Italijos, Ispanijos ir Vokietijos rinktinės – titulo gynybą užbaigė grupių etape.

Nuimti šį prakeiksmą bandys ir A. Griezmanas – neblogą formą šį sezoną demonstruojantis prancūzas, per 18 rungtynių pelnęs 6 įvarčius ir atlikęs dar 5 rezultatyvius perdavimus.

Kai Havertzas

Vokietijos rinktinė jau kurį laiką išgyvena ne pačius geriausius laikus – po triumfo 2014 m. pasaulio futbolo čempionate ir ikoniška tapusios pergalės prieš Braziliją pusfinalyje 7:1 vokiečių šviesa tarptautinėje arenoje ėmė blėsti.

Paskutiniai vokiečių „pasiekimai“ yra išties gėdingi. Tarp jų – pasitraukimas iš 2018 m. pasaulio čempionato grupių etape ir pralaimėjimas prieš Angliją aštuntfinalyje pernai vykusiame Europos futbolo čempionate.

Vis dėlto atsinaujinusią Vokietijos rinktinę į priekį turėtų „traukti“ jaunasis jų futbolo talentas – 7-etu pažymėtus marškinėlius dėvintis Kai Havertzas, debiutuosiantis pasaulio futbolo čempionate.

Ir nors jo karjera Londono „Chelsea“ klube kol kas įsibėgėja lėtai, pergalingas įvartis 2020/2021 m. „Čempionų“ lygos finale prieš „Manchester City“ parodė, jog lemiamomis akimirkomis jis gali įrodyti savo vertę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Qatar 2022

Qatar 2022 portretas
Tobulas cempionatas !! Jokiu ukrainu, jokiu pedoveliavu , jokiu lgtb+ ,jokiu metoo , jokiu BLM...pure football ,taip kaip ir turetu buti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių