LFF išsirinko viceprezidentus: A. Pukelis nekėlė kandidatūros

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo federacija (LFF) ketvirtadienį išsirinko tris naujus viceprezidentus, kandidatūros juo tapti nekėlė iki šiol šias pareigas ėjęs Arūnas Pukelis.

Vykdomajame komitete naujaisiais viceprezidentais išrinkti Utenos apskrities futbolo federacijos atstovas Nemunas Dagilis, Telšių apskrities futbolo federacijos atstovas Mindaugas Bondauskis ir Lietuvos futbolo A lygos prezidentas Janas Nevoina.

Į viceprezidentus buvo iškelta ir Klaipėdos futbolo federacijos atstovo Rimanto Žvingilo kandidatūra, tačiau ji nebuvo patvirtinta.

Tuo metu iki šiol viceprezidento pareigas ėjęs A. Pukelis savo kandidatūros dar vienai kadencijai nekėlė.

„Dėl šiuo metu dirbtinai eskaluojamos situacijos, surežisuoto šmeižto ir šlykštaus melo kampanijos, į kurią įtrauktos ir pačios aukščiausios valdžios institucijos, atsisakau kelti savo kandidatūrą į LFF viceprezidento pareigas“, – ketvirtadienį feisbuke pranešė A. Pukelis.

Jis taip pat pridūrė, kad nesitaikstys su politikų, kurie, anot jo, šiurkščiai pažeidžia Konstituciją, kitus įstatymus, tiesioginiu kišimusi į „visuomenės reikalaus, prisidengiant viešuoju interesu“.

„Niekada nekeliu savo ego ir asmeninių ambicijų aukščiau už mūsų futbolo bendruomenes siekius ir tikslus. Man svarbu rezultatas, todėl aš visada būsiu ten, kur esu labiausiai reikalingas“, – rašė vienas LFF vadovų.

„Futbolas visada bus aukščiau už bet kokias intrigas, politines manipuliacijas ar slaptus susitarimus. Futbolas yra visų žmonių ir niekada nepriklausys nuo saujelės politikų, nors jie to ir labai norėtų“, – teigė jis.

A. Pukelio teigimu, jam postai „niekada nebuvo vertybė“.

„Už žmogų turi kalbėti jo darbai, o ne pareigos. Todėl ir toliau liksiu aktyviu futbolo bendruomenės nariu, savo iniciatyvomis ir darbais prisidėsiu prie šio sporto stiprinimo mūsų šalyje“, – pareiškė A. Pukelis.

Seimas lapkričio pradžioje priėmė rezoliuciją dėl padėties ir problemų LFF bei ja pakvietė Lietuvos futbolo bendruomenę apsvarstyti sporto šakos ateitį, galimybes sustiprinti LFF atsparumą nuo asmenų, linkusių į nusikalstamą veiklą, poveikio ir piktnaudžiavimo.

Kitu atveju, parlamentas kvietė steigti naują Lietuvos futbolo bendruomenės interesams atstovaujančią organizaciją, kuri tinkamai įgyvendintų bendruomenės iškeltus tikslus ir užtikrintų demokratinių principų apsaugą.

Seimas priimta rezoliucija rekomendavo Vyriausybei kreiptis į UEFA bei FIFA, kad jos atliktų tarptautinius auditus ir ištirtų LFF finansų naudojimą.

Vyriausybė taip pat buvo paraginta pradėti intensyvų dialogą su UEFA ir FIFA valdymo organais siekiant užtikrinti, kad LFF vadovų pareigas eitų nepriekaištingos reputacijos asmenys.

Praeityje teistas Tauragės verslininkas Arūnas Pukelis, pravarde Švinius, LFF viceprezidentu išrinktas pernai balandį. Jo paskyrimas kėlė diskusijas futbolo bendruomenėje.

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius informavo BNS, kad Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidentas A. Pukelis ir toliau dirbs LFF Vykdomajame komitete ir Ekonomikos komiteto pirmininku.

LFF viceprezidento kadencijos trukmė – ketveri metai, šias pareigas 2019 metais A. Pukelis buvo perėmęs iš pasitraukusio Anatolijaus Stecenko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip nabasnikui zvake

Kaip nabasnikui zvake portretas
Grynas boryginis aferistas tuščiagarbis! Jei postai nerūpi, kam futbola griauni, veikiau Naikini !? Berazumis esi, tik su buzu, karpiu savo ale ne postų uzurpavimu užsiminejai ir užsiiminėji.jei toks galvotas, tai savo užgrobtus pinigus leisk ant komandos kokios nors, bent kokius 6 metus, išvesk į Europą pora kart nors, po to, kaip suprasi, kas yra futbolas, o ne uzurpacija galėsi kažką kalbėti,nors niekada jau nebe suprasi, o ne chaliavai ėsti visa futbolą, dėl savo ne išsivysčiusios ambicijos!esmė tame, kad suęstas - išniekintas futbolas tai šito amorfofalo darbas, kas toliau vyksta;ka turi du pirmi viceprezai bendro, su futbolu?! Ogi nieko! O ką turi bendro, su švinium!? Ogi uzurpacija ir futbolo niekinima! Šiaip visa ta pelkė perpuvus, dirba tik sau, tik keli futbolo žmonės ir tai prasigere-prasiloše, bet perputi savo sultise galima, svarbu smarvė pinigais patepti. TEGYVUOJA ŠFF,O Š NIEKO GERO IR NEGALI BŪTI.

Z

Z portretas
Ji reikia skirti valstybes prezidentu,juk jis nei komunistas,nei banku hlapciukas kuris bijo net pats saves ir siaip vyras atrodo ryztingai su kuriuo ir kitos valstybes skatytusi nei su dabar esanciais minkstakuniais valdomais visokiu koncernu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių