Lietuvos futbolininkai savo aikštėje sieks revanšo

  • Teksto dydis:

"Kalbėti apie laimėtojų mentalitetą negalime, bet reikia tai daryti ir jo siekti", – pareiškė Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės strategas Valdas Urbonas prieš artėjančias 2020-ųjų Europos čempionato atrankos rungtynes.

Stengsis žaisti agresyviau

Birželio 7-ąją Lietuvos futbolininkai Vilniuje išmėgins jėgas su Liuksemburgo vienuolike, kuriai šiemet kovo 22-ąją svečiuose pralaimėjo 1:2.

Ruoštis "Euro 2020" atrankos B grupės dvikovai V.Urbonas pakvietė 23 žaidėjus, iš jų vienuolika – legionieriai.

Rinktinei nepadės pagrindiniai vartininkai Ernestas Šetkus ir Emilijus Zubas, turėtų debiutuoti Marius Adamonis.

"Ernestas neatvyks dėl asmeninių priežasčių. Jo sprendimą lėmė ir nežinomybė dėl karjeros ateities. Emilijui atsinaujino kelio trauma, reikalinga menisko operacija", – paaiškino V.Urbonas.

Į treniruočių stovyklą mūsiškiai susirinks birželio 3-iąją.

"Norime namuose kovoti dėl pergalės. Rungtynės su Liuksemburgo komanda principinės ir labai svarbios. Savo aikštėje turime būti drąsesni, negalime laukti dovanų, o eiti ir kautis. Stengsimės žaisti kur kas agresyvesnį futbolą. Žaidėjai nori apginti savo ego ir garbę", – kalbėjo treneris.

Stadionas bus apytuštis

Birželio 10-ąją Belgrade numatytos Lietuvos ir Serbijos futbolininkų rungtynės vyks už uždarų durų, tačiau jas galės stebėti ribotas skaičius mūsų šalies sporto mėgėjų.

Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) nubaudė Serbijos futbolo federaciją už nederamą šios šalies sirgalių elgesį per 2018-aisiais įvykusį Tautų lygos mačą su Juodkalnijos nacionaline ekipa.

UEFA drausmės komisijos sprendimu, bausmė skirta už rasistinio pobūdžio Serbijos sirgalių išsišokimus.

2017-aisiais UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas buvo pareiškęs: jeigu Serbija nesiims veiksmų išspręsti chuliganizmo stadionuose problemų, šalis bus diskvalifikuota iš visų Europoje rengiamų tarptautinių varžybų.

Estų laukia vokiečiai

Pirmų pergalių "Euro 2020" atrankos varžybose sieks ir Latvijos bei Estijos futbolininkai.

Latviai (6-a vieta G grupėje) birželio 7-ąją Rygoje susitiks su Izraelio rinktine (2-a vieta), o 10 d. – su slovėnais (4-a vieta).

Estijos atstovai (4-a vieta C grupėje) 8 d. Taline rungtyniaus su grupės lydere Šiaurės Airija, 11 d. Maince – su keturiskart pasaulio ir triskart Europos čempionais vokiečiais.

Išskirtinio sirgalių dėmesio sulauks Danijos ir Airijos (D grupė, birželio 7 d.), Turkijos ir Prancūzijos (H grupė, 8 d.), Belgijos ir Kazachstano (I grupė, 8 d.), Graikijos ir Italijos (J grupė, 8 d.), Ispanijos ir Švedijos (F grupė, 10 d.), Lenkijos ir Izraelio (G grupė, 10 d.), Belgijos ir Škotijos (I grupė, 11 d.) vienuolikių akistatos.


Komandos

Kandidatai į Lietuvos nacionalinę futbolo rinktinę "Euro 2020" atrankos rungtynėms su Liuksemburgu ir Serbija:

vartininkai D.Bartkus (Kirjat Šmonos "Hapeol Ironi", Izraelis), T.Švedkauskas (Vilniaus "Riteriai"), M.Adamonis (Romos "Lazio", Italija);

gynėjai R.Baravykas (Vilniaus "Žalgiris"), M.Palionis ("Jahn Regensburg", Vokietija), L.Klimavičius (Bukarešto "Dinamo", Rumunija), V.Slavickas, V.Andriuškevičius ir A.Jankauskas (visi – Marijampolės "Sūduva"), E.Girdvainis (be klubo), K.Chvedukas ("Waterford", Airija);

saugai V.Slivka (Edinburgo "Hibernian", Škotija), A.Žulpa (Kostanajaus "Tobol", Kazachstanas), D.Petravičius (be klubo), M.Vorobjovas ir S.Mikoliūnas (abu – "Žalgiris"), M.Kuklys (Taldykorgano "Žetysu", Kazachstanas), P.Golubickas ("Sūduva"), A.Novikovas (Balstogės "Jagiellonia", Lenkija), D.Kazlauskas ("Riteriai");

puolėjai F.Černychas (Maskvos "Dinamo", Rusija), K.Laukžemis (Pulos "Istra", Kroatija), N.Valskis (be klubo).


Kandidatai į Liuksemburgo nacionalinę futbolo rinktinę "Euro 2020" atrankos rungtynėms su Lietuva:

vartininkai T.Kipsas ("Magdeburg", Vokietija), A.Morisas ("Royal Excelsior Virton", Belgija), R.Schonas ("Una Strassen", Liuksemburgas);

gynėjai D.Carlsonas (Ciuricho "Grasshoppers", Šveicarija), M.Chanot ("New York City", JAV), L.Jansas ("Metz", Prancūzija), M.Jaenischas ("Differdange 03", Liuksemburgas), S.Koračas ("Nürnberg", Vokietija), K.Malgetas ("F91 Dudelange", Liuksemburgas), E.Mahmutovičius ("Middlesbrough", Anglija), Ch.Martinsas ("Troyes AC", Prancūzija), Ch.Phillipsas (Varšuvos "Legia", Lenkija), V.Selimovičius (Limasolio "Apollon", Kipras), M.Martinsas ("Progres Nyderkorn", Liuksemburgas);

saugai M.Barreiro ("Mainz 05", Vokietija), C.Duarte ("Metz"), L.Gersonas ("IFK Norrköping", Švedija), K.Holtzas ("Etzella Ettelbruck", Liuksemburgas), M.Mutschas ("Progres Niederkorn"), G.Rodriguesas (Tiraspolio "Sheriff", Moldova), D.Sinanis ("F91 Dudelange"), A.Skenderovičius ("Elversberg", Danija), O.Thillas ("Ufa", Rusija), V.Thillas ("FC Pau", Prancūzija);

puolėjai D.Alvesas Da Mota ("Racing Union", Liuksemburgas), S.Bensis ("Fola Esch", Liuksemburgas), A.Joachimas ("Royal Excelsior Virton"), D.Turpelis ("F91 Dudelange").


B grupė

1. Ukraina  1  1  0  2:1  4

2. Liuksemburgas  1  0  1  3:3  3

3. Portugalija  0  2  0  1:1  2

4. Serbija  0  1  0  1:1  1

5. Lietuva  0  0  1  1:2  0



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių