Pereiti į pagrindinį turinį

Lyderiams neprilygo, bet tikisi atsigriebti

2016-01-11 12:26

„Kova dar nebaigta. Atvirkščiai, viskas spręsis antrojoje dalyje“, - pabrėžė Kauno „Vyčio-Zenito“ ekipos treneris Aurinas Ivaškevičius. Jo vadovaujami kauniečiai 7-ajame ture galėjo palaužti salės futbolo čempionato lyderius, tačiau persvaros neišlaikė.

„Vytis-Zenitas“ savaitgalį Sporto halėje 5:8 nusileido Panevėžio „Baltijai“, nors buvo perėmę rungtynių vadžias į savo rankas.

Po lygios pirmosios dalies, ekipos ilsėtis išėjo esant lygiam rezultatui 2:2. Antrasis kėlinys prasidėjo kauniečių įvarčiais. Po Deivido Stradalovo ir Aleksandro Jefišovo taiklių smūgių jie išsiveržė į priekį 4:2, tačiau panevėžiečiai įrodė, kodėl pirmauja čempionate. 27-ąją min. rezultatą sušvelnino Arūnas Šteinas, o 32-ąją min. pasižymėjo Tomas Salamanavičius ir Tomas Nemanis persvėrė svečių naudai. Pastarasis puolėjas mače pelnė 3 įvarčius ir su 15 rezultatyvių smūgių tvirtai pirmauja lygos snaiperių sąraše.

„Apmaudu, žinoma, juk buvome jau perėmę iniciatyvą. Kelis kartus nedovanotinai suklydome, o varžovai klaidų nedovanojo“, - kalbėjo A.Ivaškevičius.

Jo žodžiais, „Baltijai“ atstovauja buvę Panevėžio „Ekrano“ ir kitų A lygos klubų futbolininkai, tad nenuostabu, jog ši ekipa pirmauja čempionate.

Vis dėlto ginklų nesudeda ir Kauno rajono komanda.

„Daugelis salės futbolo klubų dabar nukraujuos, nes dalis jų žaidėjų, pradės rengtis sezonui su didžiojo futbolo komandomis, o mūsų sudėtis nesikeis. Dar prieš sezoną komandą taip ir komplektavome, kad mums atstovautų tik salės futbolo žaidėjai. Tad antrojoje sezono dalyje turėtume įgyti tam tikrą pranašumą prieš konkurentus“, - dėstė A.Ivaškevičius.

Iš jo auklėtinių su komanda gali atsisveikinti tik D.Stradalovas. Šis puolėjas pernai žaidė A lygos Kauno „Stumbro“ klube.

A.Ivaškevičiaus žodžiais, tikslas užkopti ant prizininkų pakylos lieka. Į 5-ąją vietą nusmukęs „Vytis-Zenitas“ nuo 3-oje pozicijoje žengiančio Radviliškio „Lokomotyvo“ atsilieka 2 taškais, nuo 4-oje esančio „Vievio žiedo“ - vos vienu.

Artimiausiame ture kauniečių laukia dar vienas rimtas išbandymas Vilniuje. Jie susigrums su 2-oje pozicijoje esančia „Bekento“ komanda. Vilniečiai, surinkę 16 taškų, trimis atsilieka nuo pirmaujančio „Baltijos“ kolektyvo.

Vairininko teigimu, jo auklėtiniai, pralaimėję antras lygos rungtynes iš eilės, pergalės skonį pajus šalies taurės turnyre, kur egzaminuos silpnesnius priešininkus.

„Galbūt ir man teks grįžti ant parketo. Prisiminsiu ankstesnius laikus. Jei gerai seksis, galbūt žaisiu ir čempionate. Tiesa, tada komanda liks be vairininko, galinčio viską įvertinti iš šalies, todėl labai į aikštę nesiveržiu“, - svarstė A.Ivaškevičius.

Kitoms miesto ekipoms salės futbolo čempionate sekasi prasčiau. Kauno „Celsis“ sekmadienį 2:8 nusileido „Lokomotyvui“ ir su 3 taškais lieka paskutinis. Vos laipteliu aukščiau – 9-ojoje vietoje - taip pat 3 taškus turintis Kauno „Arsenalas“. Ši ekipa 7-ajame ture 2:4 neprilygo Kauno „Inkarui“. Čempionų titulą ginantys „Inkaro“ futbolininkai su 6 taškais – 7-ti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų