Pereiti į pagrindinį turinį

Lyderių akistatoje – kovingos lygiosios

2022-08-26 19:35

„Optibet“ Pirmos lygos 20-ojo turo puošmena tapo akistata Kėdainiuose, kur ietis sukryžiavo vieni pirmenybių favoritų. Tuo tarpu Garliavoje susirinkę sirgaliai atkaklios kovos neišvydo.

Net kai laikmatis ištiksėjo 90 min., ginklų sudėti nevalia. Tai įrodė Kėdainių „Nevėžio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ ekipos, pasibaigus pagrindiniam rungtynių laikui įmušusios po svarbų įvartį. Mačą Kėdainiuose sėkmingiau pradėjo svečiai iš uostamiesčio – legionierius iš Nyderlandų Colinas Lapido Odutayo jau 13-ąją min. išvedė juos į priekį. Kėdainiečiai, palaikomi savo sirgalių, metėsi lyginti rezultatą. Iki pertraukos Dariaus Gvildžio auklėtiniams to padaryti nepavyko. Tiesa, momentų prie abiejų komandų vartų netrūko, o žaidėjai netausojo jėgų ir aršiai kovėsi dėl kiekvieno kamuolio. Vėsindamas aistras teisėjas Kęstutis Bartuškevičius parodė tris geltonąsias korteles.

Antrasis kėlinys prasidėjo palankiau „Nevėžiui“. Tuomet ryškiausiai pasirodė Kėdainių komandos puolimo lyderis Jevgenijus Mohilas. Aukštaūgis ukrainietis yra Pirmos lygos rezultatyviausias žaidėjas, bet pastaruoju metu buvo praradęs įvarčių uoslę – penkiose rungtynėse iš eilės jis negalėjo pasižymėti. Vis dėlto penktadienį 23-ejų metų puolėjas atsigriebė su kaupu. Iš pradžių jis 54-ąją min. pelnė savo pirmąjį įvartį ir išlygino rezultatą. O per teisėjo pridėtą laiką J.Mohilas išvedė savo komandą į priekį 2:1. Iš viso ukrainiečio sąskaitoje dabar yra 14 įvarčių per 15 lygos rungtynių.

Kėdainiečiai 94-ąją min., degindami laiką dar spėjo atlikti keitimą. Atrodė, kad „Neptūnas“ ir vėl neišvengs pralaimėjimo – klaipėdiečiai, būdami vieni lygos lyderių, du pastaruosius turus pralaimėjo žemiau esantiems varžovams. Vis dėlto desperatiškas svečių šturmas davė vaisių. 95-ąją min. Martynas Vėlyvis įgrūdo kamuolį – 2:2. „Neptūnas“ su 38 taškais po 20 mačų žengia trečias, o „Nevėžis“ po 19 rungtynių su 40 taškų rikiuojasi antras. Lygoje pirmauja Alytaus „Dainava“ (19 mačų, 43 taškai).

Kitoje penktadienio dvikovoje Kauno rajono „Garliava“ savo aikštėje 0:3 nusileido Vilniaus BFA ekipai. Jaunuoliai iš sostinės labai sėkmingai rezgė kontratakas ir efektyviai baudė vyresnius varžovus už neatidumą gynyboje. Du įvarčius nugalėtojams pelnė 15-metis Nedas Garbaliauskas (24 ir 83 min.), o sykį garliaviečiai patys nukreipė kamuolį į savo vartus. “Garliava“ su 16 taškų po 20 mačų yra 14-ta tarp 16 dalyvių, BFA su 26 taškais po 19 rungtynių – septinta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų