A lygos naujokas repeticijoje įveikė eksperimentavusį vicečempioną

„Vyksta mokymosi procesas, žaidėjai turi suprasti, ko iš jų reikalauju“, - pabrėžė Andrius Skerla. Jo vadovaujama Kauno „Hegelmann Litauen” ekipa įsirašė pergalę 2:1 prieš praėjusio sezono Lietuvos vicečempionę Marijampolės „Sūduvos“ ekipą.

Kauniečiai, pernai taip pat iškovoję sidabrą, tik žemesnėje, LFF pirmojoje lygoje, pasirengimą sezonui pradėjo gana anksti, tad žaidė jau trečiąsias kontrolines rungtynes. Marijampoliečiams tai buvo tik pirmoji repeticija. Į Marijampolės „Hikvision“ maniežą abie ekipos žengė ne pačių stipriausių sudėčių, nevengė ir eksperimentuoti. Tai geriau sekėsi svečiams.

Rungtynes kauniečiai pradėjo tokia startine sudėtimi: I.Plūkas, M. Fridrikas, G. Zagurskas, M. Dedura, R. Rasimavičius, V. Armanavičius, T. Gavi, N. Petkevičius, U. Lekečinskas, S. Maeta, O. Thomas.

„Sūduvos“ ekipoje rungtynes pradėjo Ivanas Kardumas, Modestas Vainikaitis, Povilas Leimonas, Aleksandras Živanovičius, Vaidas Slavickas, Nicolas Gorobsovas, Renatas Banevičius, Gustas Zabita, Giedrius Matulevičius, Romainas Habranas ir Catalinas Tira. Antrajame kėlinyje po keitimų į aikštę žengė Vilius Stebrys, Justas Paškauskas, Saulius Vikertas, Ernestas Burdzilauskas, Matas Miškinis ir peržiūroje šią savaitę dalyvavęs Arthuras Feudjio.

Rungtynių pradžioje vyko lygus žaidimas, o pirmąjį rungtynių įvartį po atakos aikštės centru pelnė svečiai iš laikinosios sostinės – puikų perdavimą iš Thompsono Gavi gavęs Omokhafe Thomas tiksliai nuginklavo Ivaną Kardumą.

Netrukus „Sūduva“ tvirtai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir viena iš atakų baigėsi varžovų gynėjo pražanga baudos aikštelėje prieš Cateliną Tirą. Baudinį tvirtai realizavo ir rezultatą išlygino Romainas Habranas.

Antrojo kėlinio pradžioje „Hegelmann Litauen“ pasinaudojo kampiniu ir vėl išsiveržė į priekį. Kilusioje sumaištyje kamuolys atiteko Matui Dedurai, kuris ir pasiuntė jį į vartus. Tai buvo pirmas žaidėjo įvartis atstovaujant mėlynai baltus. Kėlinio antroje pusėje „Sūduva“ vėl ėmė dominuoti aikštėje, buvo sukurta keletas pavojingų progų, tačiau jomis pasinaudoti nepavyko.

Marijampolės „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Victoras Basadre sakė, kad pralaimėti nėra malonu, tačiau įžvelgė ir teigiamų dalykų.

Marijampolės komandai per rungtynes su laikinosios sostinės atstovais vienintelį įvartį pelnė Romainas Habranas, įmušęs po pražangos prieš Cataliną Tirą paskirtą baudinį.

„Tai buvo normalios ikisezoninės rungtynės. Treniruojamės tik 2 savaites, sudėtyje trūksta daug žaidėjų, o šį kartą dėl traumų dar negalėjo žaisti ir dalis jau esamų futbolininkų: Thomas Salamonas, Semiras Kerla, Markas Beneta. Markas galbūt būtų galėjęs žengti į aikštę, tačiau nenorėjome rizikuoti, dabar tam tikrai ne laikas, – kalbėjo V. Basadre. – Pralaimėjimai visada nedžiugina, bet tikrai yra dalykų, kuriuos po rungtynių galime išskirti kaip teigiamus. Pradėjome apsnūdę, taip atrodėme pirmąsias 10-15 min. Po to, manau, buvo daug gerų dalykų, gerų epizodų ir puolant, ir ginantis. Komanda buvo nusiteikusi daryti tai, ką rengiame treniruotėse.

Antrasis kėlinys buvo pirmojo pabaigos tęsinys. Aišku, kai atsilieki, stengiesi veržtis į priekį, išlyginti rezultatą, tad gal ir tai padėjo demonstruoti geresnį žaidimą. Manau, antrasis kėlinys nebuvo prastesnis už pirmąjį, gal tik po visų keitimų, kai aikštėje pasirodė daug B komandos narių, padėtis kažkiek pasikeitė. Tačiau galiu pasakyti, kad visais savo žaidėjais esu patenkintas.“

Vasario 6-ąją ten pat „Sūduva“ ir „Hegelmann Litauen“ susigrums dar kartą. Kauniečiai rengiasi debiutui A lygoje, o „Sūduva“ gins pernai pasiektas pozicijas bei mėgins konkuruoti dėl A lygos titulo su Vilniaus „Žalgiriu“.


Šiame straipsnyje: SūduvaHegelmann LitauenA lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių