Pereiti į pagrindinį turinį

M. Platini įpėdiniui lenkiasi ne vien Prancūzija

2016-07-09 08:30

Europa atrado naują futbolo dievuką, tačiau į išrinktųjų klubą Prancūzijos rinktinės puolėjas Antoine'as Griezmannas įstotų tik rytoj, jeigu Paryžiaus "Stade de France" arenoje iškeltų nugalėtojams skirtą Henrio Delaunay taurę.

A. Griezmannas A. Griezmannas A. Griezmannas

Kentėjo abi komandos

Tik nedaugelis iš pusšimčio "Euro 2016" finalo turnyre sužaistų rungtynių ažiotažu prilygo Marselio "Velodrome" stadione įvykusiai Prancūzijos ir Vokietijos komandų akistatai.

Principinį egzaminą išlaikė prancūzai – laimėjo 2:0. Jų Paryžiuje laukia į finalą įžengusi Cristiano Ronaldo vedama Portugalijos vienuolikė.

Antrųjų pusfinalio rungtynių didvyriu tapo A.Griezmannas. Baigiantis pirmajam kėliniui, Madrido "Atletico" klubo legionierius realizavo 11 m baudinį, skirtą už Vokietijos ekipos saugo Bastiano Schweinsteigerio žaidimą ranka savo baudos aikštelėje. Įpusėjus antrajam kėliniui B.Schweinsteigeris nespėjo ištaisyti Joshua Kimmicho klaidos – neblokavo A.Griezmanno smūgio.

25-erių 175 cm ūgio žaidėjo įvarčiai lėmė pirmąją prancūzų pergalę prieš vokiečius oficialiose rungtynėse nuo 1958-ųjų pasaulio čempionato.

"Mes jau perrašėme istoriją. Praėjo daug laiko nuo to, kai nugalėjome Vokietiją, bet šįkart tai nieko nereiškė. Tai buvo labai sunki dvikova su komanda, kuri mus privertė kentėti, bet mes kentėjome kartu", – triumfavo Prancūzijos rinktinės vyriausiasis treneris Didier Deschamps'as.

Vejasi legendą

Beveik neabejojama, kad A.Griezmannas taps rezultatyviausiu "Euro 2016" finalo turnyro žaidėju. Jis jau įmušė šešis įvarčius, bet dar liko lemiamos rungtynės su portugalais.

Jį gali pasivyti tik po tris įvarčius pelnę bendražygiai Olivier Giroud ir Dimitris Payet arba Portugalijos ekipos puolėjai C.Ronaldo ir Nani.

A.Griezmannas – tik antrasis futbolininkas, per visą Europos čempionatų istoriją viename turnyre pelnęs daugiau nei penkis įvarčius. Absoliutus rekordininkas – jo tautietis Michelis Platini, 1984-aisiais varžovų vartininkus nuginklavęs devynis kartus.

Neišnaudojo šanso

Vokietijos rinktinė kremtasi dėl neišnaudoto šanso greta pasaulio čempionato aukso padėti ir Europos pirmenybių trofėjus.

"Buvome geresnė komanda. Stengėmės, veržėmės į priekį, laimėjome daug dvikovų. Mums nepasisekė, kai buvo skirtas 11 m baudinys. Vėliau turėjome progų įmušti, bet jomis nepasinaudojome. 2010-ųjų pasaulio čempionate ir 2012-ųjų Europos pirmenybėse, kai taip pat iškritome pusfinaliuose, varžovai buvo geresni, o šįkart – mes, išskyrus prancūzų įvarčius ir galutinį rezultatą", – aiškino Vokietijos rinktinės vairininkas Joachimas Loewas.

Strategui pritarė ir saugas Tony Kroosas.

"Esame nusivylę. Sužaidėme geriausias savo rungtynes Europos čempionate, bet tai nepadėjo. Akivaizdžiai dominavome, tačiau praleidome įvartį po kvailos klaidos – žaidimo ranka", – kalbėjo jis.

Teisėjaus anglas

Kritikos teko ir teisėjui Nicola Rizzoli. Vokietijos žiniasklaidos teigimu, italas skyrė abejotiną 11 m baudinį, nes B.Schweinsteigeris ranka sužaidė netyčia.

Vakar Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) nusprendė, kad finalui teisėjaus anglas Markas Clattenburgas. 41 metų arbitras šiemet vadovavo ir lemiamoms Čempionų lygos rungtynėms, per kurias pagrindiniais smuikais taip pat griežė A.Griezmannas ir Madrido "Real" bei Portugalijos rinktinės lyderis C.Ronaldo.

"Galime svajoti apie liepos 10-ąją, bet nedera kilti į padebesius, reikia tvirtai stovėti ant žemės. Mums dar liko vienos, pats svarbiausios rungtynės", – pabrėžė A.Griezmannas.


Statistika

Vokietija–Prancūzija 0:2 (0:1). Marselio "Velodrome" stadionas, 64 078 žiūrovai. Įvarčiai: A.Griezmannas (7 min. – 11 m baudinys ir 72 min.).

Finalas

Liepos 10 d.

22 val. Portugalija–Prancūzija.


Europos čempionai

1960 m. – SSRS.

1964 m. – Ispanija.

1968 m. – Italija.

1972 m. – Vokietija.

1976 m. – Čekoslovakija.

1980 m. – Vokietija.

1984 m. – Prancūzija.

1988 m. – Nyderlandai.

1992 m. – Danija.

1996 m. – Vokietija.

2000 m. – Prancūzija.

2004 m. – Graikija.

2008 m. – Ispanija.

2012 m. – Ispanija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų