Pereiti į pagrindinį turinį

Meksikiečio šou nulėmė pergalę FBK „Kaunui“

2015-05-07 19:30
fbk-kaunas.lt nuotr.

„Geltonai žali – visada pirmi!”, - griaudėjo Ąžuolyno priegos. Ketvirtadienio vakarą FBK „Kauno“ klubas po kelerių metų pertraukos grįžo į savo namus - S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadioną.

Vienas tituluočiausių visų laikų Lietuvos futbolo klubų pagrindinį miesto stadioną, kaip namų aikštę, buvo įregistravę prieš keletą metų, kai dar žaidė šalies aukščiausiosios lygos čempionate. Tačiau nuo šlovingų ekipos laikų pasikeitė ne tik jos statusas šalies futbolo padangėje, bet ir namai. Po bankroto į nebūtį 2012 metais iškeliavęs klubas atgijo tik ištikimiausių sirgalių dėka. Jie subūrė ekipą iš futbolininkų mėgėjų ir palaipsniui kilo aukštyn. Iš pradžių sėkmingai pasirodė Lietuvos 3-ojoje lygoje, pernai laimėjo 2-osios lygos Pietų zonos pirmenybes ir pelnė kelialapį į 1-ąją lygą.

Antrajame pagal pajėgumą divizione kauniečiai debiutavo ne itin sėkmingai. Per pirmuosius 6 turus buvę daugkartiniai Lietuvos čempionai surinko 6 taškus. Namų arena jie pasirinko Nacionalinės futbolo akademijos sintetinę aikštę. Tačiau ketvirtadienį klimato sąlygos FBK leido sugrįžti ant natūralios S.Dariaus ir S.Girėno stadiono vejos. Istorinį įvykį šeimininkai pažymėjo išties šventiškai.

Palaikomi savo ištikimųjų sirgalių kauniečiai net 4:1 sutriuškino Pakruojo „Kruojos“ klubo dublerius. 7-ojo turo mačą „Kaunas“ žaidė be diskvalifikuoto vieno lyderių - saugo iš Ispanijos Juano Sevilla Sevilla ir Rimvydo Lipnevičiaus. Nepaisant netekčių rungtynės prasidėjo šeimininkų legionieriaus Josuetlo Hernandezo Rea arba tiesiog Gato benefisu. Legionierius iš Meksikos jau 3–ąją pirmojo kėlinio minutę išsilaisvino iš gynėjų globos ir smeigė pirmąjį įvartį. 21-ąją min. puolėjas puikiai atliko baudos smūgį ir pasiekė dublį. Prieš pat ilgąją pertrauką meksikietis, 44–ąją min., jau asistavo komandos draugui Pauliui Sirotavičiui. Šis, iššokęs prieš vartus, savo šansu pasinaudojo – 3:0.

Nurimus lietui, aprimo ir žaidimo ritmas. Tačiau prieš mačo pabaigą ekipos apsikeitė rezultatyviais smūgiais. 78-ąją min. Edgaras Petkevičius pabėgo nuo persekiotojų ir užtikrintai laimėjo akistatą su „Kruojos–2“ vartininku Aivaru Bražinsku - 4:0. Į gražų žaidimą šeimininkų sirgaliai reagavo triukšmingu palaikymu: degindami spalvingus dūminius užtaisus, sprogdindami petardas ir kitaip ragindami savo ekipą.

82-ąją min. paguodos įvartį svečiams pelnė jų legionierius Edelino Miguelis le, realizavęs 11 m baudinį.

Po ilgai lauktos pergalės FBK žaidėjai dar ilgai stoviniavo prie savo sirgalių sektoriaus, drauge su jais traukdami klubo skanduotes.

„Mes treniruojamės ir žaidžiame dėl to, jog to labai norime. Klubui ir komandai vis dar reikalinga parama labiau, nei reikalavimai“, - kalbėjo FBK „Kauno“ trenerio asistentas Gintautas Vaičiūnas.

Laimėjimas kauniečius kilsterėjo į 10-ąją vietą. Jie, surinkę 9 taškus, pavijo laipteliu aukščiau esantį Vilniaus „Žalgirį-B“ ir Telšių „Džiugą“. Tiesa, pastarieji yra žaidę rungtynėmis mažiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų