Neapolio Šv. Pauliaus stadionas pervadinamas D. Maradonos vardu

Neapolio meras Luigi De Magistris (Luidžis De Madžistris) ketvirtadienį pradėjo oficialią Diego Maradonos vardo suteikimo miesto Šv. Pauliaus (San Paolo) stadionui procedūrą.

Šis sprendimas priimtas miestui gedint legendinio futbolininko, mirusio nuo širdies smūgio trečiadienį, praėjus vos dviem savaitėms po išrašymo iš Buenos Airių ligoninės, kur jam buvo atlikta operacija kraujo krešuliui iš galvos smegenų pašalinti. D. Maradonai buvo 60 metų.

„Mes jau šį rytą darome pirmuosius žingsnius, kad Neapolio stadionas būtų dedikuotas Maradonai, – sakė Neapolio meras. – Tai yra procesas, tačiau šis procesas bus greitas, nes troškimas yra labai didelis ir mūsų niekas nesulaikys“.

„Mes tikimės, kad tai sutaps su varžybų, stebimų sirgalių, sugrįžimu“, – pridūrė L. De Magistris.

Miesto valdomame stadione žaidžiant D. Maradonai Neapolio futbolo klubas "Napoli" iškovojo du Italijos aukščiausios lygos "Serie A" čempionų titulus 1987 ir 1990 metais.

Po Antrojo pasaulinio karo stadionas buvo pavadintas Šv. Pauliaus vardu, nes pasak legendos, apaštalas, pasiekęs šiuolaikinės Italijos žemes, išsilaipino dabartinio vakarinio Neapolio priemiesčio teritorijoje.

„Manau, kad teisinga pavadinti Šv. Pauliaus stadioną tavo vardu, kad tu ir išliktum su mumis kaip liudytojas didingo kelio, kurį nuėjo ši komanda“, – sakoma Neapolio futbolo klubo prezidento Aurelio De Laurentiis (Aurelijaus de Laurenčio) atvirame laiške velioniui D. Maradonai. – Jūsų metai neišdildomai išliko neapoliečių atmintyje. Atsinaujinimo ir išsvajoto prisikėlimo simbolis.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Italija - aukštos kultūros šalis. Nepamirštamos 1990 WC pusfinalio rungtynės šiame stadione Italija-Argentina. Ir 2006 m rugsėjį Italija-Lietuva 1:1, po T. Danilevičiaus ir F. Inzagi įvarčių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių