Oficialu: „Juventus“ turi naują trenerį

  • Teksto dydis:

Turino „Juventus“ savo naujuoju treneriu pristatė Maurizio Sarri. Po metų prie Londono „Chelsea“ vairo šis italas paliko Angliją ir sudarė trejų metų sutartį su Turino klubu.

60-metis M.Sarri pastaruoju metu buvo linksniuojamas kaip stipriausias pretendentas į „Juventus“ stratego postą, kuris tapo laisvas po sezono pasitraukus Massimiliano Allegri.

Sekmadienį oficialiai patvirtinta, kad patyręs treneris imasi dirbti su „Senąja Senjora“.

„Nuo šiandien jis perima pareigas „Juventus“, o kontraktas galios iki 2022 metų birželio 30 dienis“, – pranešė Turino klubas, Italijos čempionu tapęs septynerius pastaruosius metus iš eilės.

Jaunystėje derinęs futbolo trenerio pašaukimą su darbu banke, M.Sarri daug metų treniravo kuklias komandas, į antrąją lygą pakilęs tik 2005 metais su „Pescara“ ekipa.

Sėkmingi sezonai jam padėjo kilti dar aukščiau, kol jis tapo „Napoli“ treneriu, pavertęs savo gimtojo miesto klubą vienu stipriausių Italijoje.

Su „Chelsea“ jis pernai sudarė trejų metų sutartį, o sezonas nebuvo prastas – Londono komanda užėmė trečią vietą Anglijos čempionate, bet iškovojo Europos lygos titulą.

Tačiau abi pusės nusprendė skirtis. „Per pokalbį po Europos lygos finalo Maurizio leido aiškiai suprasti, kaip stipriai jis nori grįžti į savo gimtąją šalį, paaiškino priežastis, kodėl jis nori vėl dirbti Italijoje. Jis jautė, kad svarbiau būti šalia šeimos, šalia garbaus amžiau tėvų. Jis jautė, kad nori būti arčiau jų“, – aiškino „Chelsea“ klubo direktorė Marina Granovskaja.

Londono komandoje trenerio pareigos turėtų atitekti klubo ikonai Frankui Lampardui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių