Pasaulio čempionato vienuoliktoji diena: lengvas kazachų žingsnis ir Pietų Amerikos gigantų vargai

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį FIFA pasaulio salės futbolo čempionate sužaisti dar trys aštuntfinalio etapo susitikimai, po kurių paaiškėjo, kad į geriausių planetos ekipų aštuntuką pateko Argentinos, Kazachstano ir Brazilijos futbolininkai.

Per trejas ketvirtadienio rungtynes buvo įmušti 20 įvarčių.

REZULTATAI

Argentina – Paragvajus 6:1

Kazachstanas – Tailandas 7:0

Brazilija – Japonija 4:2

TUŠČIŲ VARTŲ ŠOU

Buvę Lietuvos rinktinės varžovai A grupėje Kazachstano salės futbolininkai aštuntfinalio etapą įveikė ypač lengvai, o tą padaryti iš dalies jiems padėjo ir varžovai, kurie nuo pat antro kėlinio pradžios nusprendė žaisti penkiais aikštės žaidėjais be vartininko.

Tailando bandymai apsiginti nuo dvikovos favoritų sėkmingi buvo vos pora minučių. Tuomet po Tailando rinktinės vartininko klaidos ir Daureno Tursagulovo nestipraus kamuolio pamušimo kulniuku kamuolys atsidūrė tinkle.

Iki pertraukos buvo įmušti dar du įvarčiai, abu – po kampinių. Tinkamai varžovų nesugebėję išsirinkti tailandiečiai buvo baudžiami stipriais ir, svarbiausia, tiksliais smūgiais.

Po pertraukos Tailando treneriai nusprendė mesti penktą aikštės žaidėją. Kaip vėliau paaiškėjo, toks sprendimas nepasiteisino, nes jis kainavo dar keturis įvarčius – visus į tuščius vartus. Net trys iš jų buvo įmušti beveik per visą aikštę, įskaitant ir brazilų kilmės kazachų vartininko Leo Higuitos įvartį iš savo baudos aikštelės.

ARGENTINA

Prieš penkerius metus pasaulio čempionais tapę argentiniečiai ir šiose pirmenybėse palieka neprastą įspūdį. Pagrindinis jų pranašumas prieš likusias rinktines – komandinis žaidimas. Argentiniečiai, net būdami netoli varžovų vartų dar spėja surasti komandos draugus, kurie įprastai būna dar patogesnėje situacijoje.

Tiesa, dvikovoje prieš Paragvajų tokią Argentiną mes matėme tik po pertraukos. Iki jos paragvajiečiai to daryti neleido. Jie ne tik įmušė įvartį, bet galėjo tai padaryti dar mažiausiai vieną kartą. Vienoje atakų du Paragvajaus futbolininkai pabėgo prieš Argentinos vartininką, tačiau pastarojo pergudrauti nesugebėjo.

Paragvajiečiai sugriuvo antrajame kėlinyje sužaidus penkias minutes. Tuomet po gražios varžovų kombinacijos rezultatas tapo 1:1. Po to per tris minutes Argentina sukūrė dar tris tokias pat gražias kombinacijas, kurios visais atvejais virto įvarčiais.

Turėdami trijų įvarčių deficitą, paragvajiečiai bandė gelbėtis vartininką keisdami penktu žaidėju, tačiau tai lėmė dar du lengvus Argentinos įvarčius. Pasaulio čempionai – geriausių komandų aštuntuke.

BRAZILŲ VARGAI

Japonijos salės futbolininkai nepaisė varžovų autoriteto ir tai jiems iki paskutinės minutės leido kaip lygūs su lygiais varžytis su penkiskart pasaulio čempionais brazilais. Akivaizdu, kad metę labai rimtą iššūkį varžovams, japonai Kauno areną galėjo palikti aukštai iškėlę galvas.

Sužaidus kiek daugiau nei tris minutes, japonai išsiveržė į priekį, tačiau vos po minutės rezultatyviausias čempionato žaidėjas Ferrao rezultatą išlygino. Japonų įvartį lėmė brazilų vartininko šiurkšti klaida, o Ferrao pasinaudojo savo individualiais sugebėjimais bei kairės kojos privalumais. Vieno geriausių pasaulio salės futbolininkų sąskaitoje – jau septyni įvarčiai.

Po to brazilai smūgiavo į vartus gerokai dažniau, tačiau tie smūgiai rimto pavojaus nekėlė. Japonai, savo ruožtu, ir toliau tvarkingai laikėsi plano bei bent vienoje situacijoje turėjo puikią galimybę išsiveržti į priekį.

Brazilų pergalę lėmė individualūs veiksmai – iš pradžių Leonardo, o po to Pito. Tiesa, esant rezultatui 1:2, japonai nesnaudė. Viename iš epizodų jie buvo įsitikinę, kad į brazilų vartus turėtų būti skirtas baudinys, tačiau po vaizdo peržiūros buvo aišku, kad jis skirtas nebus.

Likus žaisti penkias minutes, brazilai prasižengė penktąjį kartą, tačiau tai buvo jų paskutinis taisyklių pažeidimas. Kai jie pelnė trečiąjį įvartį (likus žaisti dvi minutes), tik tada Japonijos treneriai savo vartininką pakeitė penktu žaidėju. Tai garantavo labai greitą rezultatą – po įmušto įvarčio komandas ir vėl skyrė tik vienas įvartis.

Paskutinis taškas buvo padėtas likus žaisti penkias sekundes, kai perėmę kamuolį ir dviese į varžovų aikštės pusę pabėgę brazilai dviem mėginimais privertė varžovą įsimušti įvartį į savo vartus.

Kai kurie japonai po finalinio teisėjo švilpuko negalėjo suvaldyti ašarų, tačiau savo gerbėjų buvo išlydėti kaip nugalėtojai.

ANONSAS

Penktadienį aštuntfinalio etapas finišuos dar trimis akistatomis, po kurių paaiškės pilnas stipriausių pasaulio komandų aštuntukas.

17.30 val. Vilniuje susitiks Iranas ir Uzbekistanas, o po jų, 20 valandą, ant Vilniaus arenos parketo žengs Ispanijos bei Čekijos rinktinės.

Tuo tarpu Kaune vyks vienas mačas – 20 valandą Portugalijos rinktinė bandys įveikti serbų pasipriešinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių