Pirmenybių favoritai barstė taškus

Šventiška Velykų užstalė buvo skalsi ne visoms „Optibet Pirmos lygos“ ekipoms. 5-ajame ture saldaus pergalių skonio nepajuto abu pernykščiai prizininkai. Užtat „Panevėžio“ dubleriai pagaliau numalšino taškų badą.

Brazilas prabilo lietuviškai

„Gražių Velykų!“, - iš pradžių lietuviškai, o po to portugališkai išpyškino Thiago Bomfimas. Kretingos „Minijos“ komandą treniruojantis specialistas iš Brazilijos, nepaisant pralaimėjimo centriniame 5-ojo turo mače, stengėsi išlaikyti šventinę nuotaiką.

Savaitgalį kretingiškiai viešėjo Širvintose, kur 0:1 nusileido lygos naujokams Vilniaus rajono „TransInvest“ futbolininkams. Vienintelį įvartį 29 min. pelnė japonas Yoichi Kawachi, nors aikštėje dominavę šeimininkai galėjo įmušti dar kelissyk. Tuo tarpu „Minija“ aštrių momentų per 90 min. išvis nesukūrė.

„Smagu, kad prie šventinio stalo sėsime geros nuotaikos, bet rungtynių intrigą galėjome užgesinti anksčiau. Šįsyk teko pasinervinti iki pabaigos“, - pripažino nugalėtojų vairininkas Giedrius Barevičius.

Jo auklėtiniai su 10 taškų pakilo į 4-ąją poziciją, kvėpuodami į nugarą lyderių trejetui. „Minija“ su 5 taškais iškrito iš pajėgiausiųjų aštuntuko. Tiesa, šis rezultatas žemaičiams yra toli gražu ne pats prasčiausias, ypač, jei lygintume su pernykščiu startu. Tuomet Kretingos komandai prireikė net 7 turų vien tam, kad įmuštų pirmąjį sezono įvartį!

Skriaudė prizininkus

Šventinė įvarčių medžioklė nesisekė ir Kėdainių „Nevėžiui“. Praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai visą mačą spaudė vieną lygos autsaiderių „Panevėžio“ B ekipą. Vis dėlto jaunieji panevėžiečiai atsilaikė 0:0 ir pagaliau atsidarė taškų sąskaitą.

„Vien pirmą kėlinį turėjome penkias šimtaprocentines progas, antrą kėlinį – vėl momentai, virpstai… Vis dėlto žaidimo kokybė gerėja, tad lipdomės toliau ir žiūrime į priekį“, - komentavo „Nevėžio“ strategas Darius Gvildys.

Kelių varžovų vartų link 5-ajame ture nesėkmingai ieškojo ir kitas pirmenybių prizininkas Klaipėdos „Neptūnas“. Lygos vicečempionai savo aikštėje mėgino reabilituotis už vangų startą, bet 1:2 nusileido Kauno rajono „Garliavai“. Vienintelį įvartį šeimininkai pasiekė priešpaskutinę minutę, kai rungtynių likimas jau buvo aiškus.

„Nevėžis“ su 11 taškų rikiuojasi trečias, o „Neptūnas“ su 5 taškais kapstosi sau neįprastoje 10-oje pozicijoje.

Treneris paliko postą

Vos vieno sezono mėnesio užteko Eridanui Bagužui, kad pagerintų visų pernykščių metų asmeninį rezultatą. 18-metis telšiškis, pernai pasižymėjęs vos tris kartus, šiemet įmušė jau penkis įvarčius per tiek pat turų ir pirmauja tarp lygos snaiperių. Puolėjo padedamas Plungės „Babrungas“ su 13 taškų įsitvirtino komandų rikiuotės viršūnėje. Savaitgalį taiklūs E. Bagužo spyriai 31 ir 40 min. nulėmė plungiškių pergalę 4:1 namuose prieš Vilniaus BFA ekipą (10 taškų).

Pralaimėjimų kartėlio dar neragavusio „Babrungo“ diktuojamo tempo bando laikytis „Marijampolės City“ futbolininkai. Suvalkiečiai 5-ajame ture 2:0 patiesė Panevėžio „Ekraną“ ir nuo lyderių atsilieka vos tašku. Šias rungtynes „City“ futbolininkai žaidė be trenerio. Po nesėkmės 1:3 praėjusiame ture su Vilniaus „Žalgiriu“ B, su Marijampole atsisveikino patyręs strategas Gedeminas Jarmalavičius. Jis tapo pirmuoju šį sezoną postą palikusiu lygos treneriu.

Jaunieji žalgiriečiai pirmadienį Kaune net 0:3 kapituliavo akistatoje su „Be1 NFA“ bendraamžiais, o „Kauno Žalgirio“ dubleriai 1:4 neapgynė savo tvirtovės mūšyje su Vilniaus „Riteriais“ B.


Šiame straipsnyje: futbolasOptibet Pirma lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių