„Žalgirių“ derbį laimėjo vilniečiai

„Vien pastangų nepakanka, kad įveiktume tokį varžovą kaip Vilniaus „Žalgiris“, - pabrėžė „Kauno Žalgirio“ vairininkas Marius Stankevičius. Naujo trenerio vedami kauniečiai Optibet A lygos“ 13-ajame ture išvykoje 1:2 turėjo pripažinti vilniečių pranašumą.

Pirmasis rungtynių sostinėje įvartis krito jau 4-ąją minutę, kai vilniečių ekipos smūgiuotą kamuolį atrėmė Ignas Plūkas, tačiau kamuolys pataikė į Edvino Girdvainio koją bei įriedėjo į vartus.

Vykstant 20-ajai dvikovos minutei iš toli smūgiavo Mathiasas Oyewusi, bet kamuolys vartų tinklą praskrodė iš išorinės pusės.

Pirmą kartą savo komandą Edvinas Gertmonas buvo priverstas gelbėti tiksint 25-ajai minutei, kai Grato Sirgėdo perdavimo metu įvykęs rikošetas kamuolį nukreipė artimojo vartų kampo link, tačiau vartininkas nesuklydo.

Po Marko Miličkovičiaus bandymo smūgiuoti kamuolys atšoko prie pat vartų buvusiam M. Oyewusi, pastarasis progos rezultatą padvigubinti neišnaudojo – kamuolys prašvilpė šalia vartų konstrukcijos.

74-ąją minutę rezultatą padvigubino M. Oyewusi, kuris kamuolį pasiuntė į tuščius vartus. Visgi, šio įvarčio nuopelnus reiktų skirti po keitimo pasirodžiusiam Pauiliui Golubickui, kuris komandos draugui atliko nuostabų rezultatyvų perdavimą.

Per pridėtą teisėjo laiką Petaras Mamičius baudos aikštelėje sužaidė ranka bei uždirbo baudinį į savo komandos vartus, kurį realizavo E. Girdvainis. Šiame sezone tai buvo pirmasis E. Gertmono praleistas įvartis.

Po šios pergalės „Žalgiris“ su 29 taškais rikiuojasi trečias, tuo tarpu pralaimėjimą patyrę kauniečiai su 18 taškų žengia ketvirti bei nuo pirmojo trejeto nutolo net per 11 taškų.

„Nuo pirmų minučių dirbome pagal planą, buvome labai aktyvūs. Susikūrėme daug momentų, reikėjo tik juos realizuoti. Po pertraukos tai pavyko. Smagu, kad žaidimas gerėja, bet dar yra ką tobulinti“, - pripažino „Žalgirio“ strategas Vladimiras Čeburinas.

„Abi komandos stengėsi presinguoti, tačiau darė nemažai techninio broko, ypač mes. Kažkiek atsiliepė dangos kaita. Komanda stengėsi iki pabaigos, tad darbu esu patenkintas. Norėjosi aukštesnio intensyvumo, geresnio susižaidimo ir didesnės kokybės“, - aiškino M. Stankevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių