Pereiti į pagrindinį turinį

A. Skarbalius: tebenoriu laimėti viską

2016-03-26 14:20

Aurelijaus Skarbaliaus karjeroje – ypatingas daniškasis etapas: Lietuvos futbolo specialistas grįžo vadovauti "Brøndby" komandai, kurioje anksčiau žaidė ir ją treniravo, tačiau beveik kasdien skaito naujienas, kaip klubo vadovai ieško kito stratego.

Siekia medalių

"Brøndby" žaidėju A.Skarbalius tapo 1995-aisiais, treneriu – 2011-aisiais.

Vėliau kaunietis padirbėjo su "Haslev", "Viborg" futbolininkais, "Brøndby" jaunimu, galiausiai vėl perėmė pagrindinės vienuolikės vairą – pakeitė pasitraukusį vyriausiąjį trenerį Thomasą Franką.

42-ejų A.Skarbaliaus vadovaujama komanda Danijos futbolo superlygos čempionate 1:0 įveikė "Randers" ekipą, sužaidė lygiosiomis 0:0 su "Esbjerg" klubu ir su 36 taškais – kol kas ketvirtoje vietoje, kuri negarantuoja kelialapio nei į elitinę Čempionų lygą, nei į Europos futbolo lygą.

Tiek pat taškų surinkusi "Aalborg" vienuolikė, kurios gretose – Lukas Spalvis, yra trečia. Pirmauja "København" (45 tšk.), antroje vietoje – "SønderjyskE" (39 tšk.).

"Tikiu, kad galime pasiekti tikslą – baigti čempionatą tarp prizininkų, tačiau aš visada pirmiausia galvoju tik apie artimiausią dvikovą", – sakė A.Skarbalius.

Revoliucijos nebus

Danijos sporto žurnalistai, puikiai pažįstantys Aurelijų, dar kartą jo pasiteiravo: "Auri, ar jūs – reiklus treneris?"

"Kartą Ryanas Giggsas (buvęs Velso ir Anglijos rinktinių ir "Manchester United" žaidėjas, dabar dirbantis pastarojo klubo trenerių štabe – aut. past.) pasakė: "Pergalė greitai išgaruoja iš galvos, todėl su laiminčiais futbolininkais lengviau dirbti, o nesėkmė slegia visą laiką – 24 valandas per parą."

Man svarbiausia, kad kolektyvas būtų kaip kumštis. Nesirengiu "Brøndby" kelti revoliucijos, tęsiu tai, ką jau nuveikė T.Frankas, juolab kad dar niekas neprarasta – šalies čempionate esame arti prizinės vietos, patekome į šalies taurės turnyro pusfinalį.

Žaidėjams pasakiau: aš – didelis egoistas, nes tebenoriu laimėti viską. O dėl reiklumo... Ar pažįstate nereiklių trenerių?" – atsakė A.Skarbalius.

Prisiminęs savo karjeros "Brøndby" pradžią, lietuvis pabrėžė, kad anuometė atmosfera įsismelkė jam į kraują visam gyvenimui.

"Mes buvome velniškai reiklūs sau ir vienas kitam. Per treniruotes – jokių nuolaidų ar kompromisų, asmeninių ambicijų. O išvargę jau rūbinėje šypsojomės, juokavome, nes jautėme – padirbėjome kaip reikiant, padarėme viską, ką galėjome ir ką reikėjo", – teigė A.Skarbalius.

Tarp kandidatų – J.Terry

"Brøndby" stadione esančioje "Šlovės sienoje" įamžinti įžymiausi klubo futbolininkai. Tarp jų – broliai Michaelis ir Brianas Laudrupai, Larsas Olsenas, Johnas Jensenas, Kimas Vilfortas, Peteris Schmeichelis, Ebbe Sandas bei A.Skarbalius.

Prieštaringai vertinamas klubo savininkas Janas Bechas Andersenas kol kas nepaneigė, kad ieško naujo trenerio, nes su lietuviu esą suderėta: kol kas dirbs laikinai, iki sezono pabaigos.

Futbolo ekspertai ir mėgėjai jau aptarinėja potencialius kandidatus – Farerų salų rinktinę treniruojantį L.Olseną, kitą buvusį "Brøndby" žaidėją Morteną Wieghorstą, "SønderjyskE" ekipos strategą Jakobą Michelseną ir netgi Anglijos rinktinės bei Londono "Chelsea" asą Johną Terry.

J.B.Anderseną tebelydi keisto poelgio šešėliai.

Danijos žiniasklaida iškapstė, kad treneris T.Frankas paliko "Brøndby" paaiškėjus, jog pašaipius komentarus apie jį komandos sirgalių interneto forume, prisidengęs stratego sūnaus slapyvardžiu, rašė pats klubo savininkas.

Lai nervinasi varžovai

A.Skarbalius susitelkęs likusiems "Brøndby" išbandymams.

Balandis bus karštas: net trys dvikovos (įskaičius ir Danijos taurės turnyro pusfinalį) su šalies čempionato lydere Kopenhagos komanda, akistatos su ant kulnų minančiomis "Midtjylland" ir Odensės OB ekipomis.

Gegužę taip pat nestigs itin svarbių rungtynių.

"Buvo sezonų, kai favoritai nesugebėjo iškovoti aukso medalių, o triumfavo kuklūs vidutiniokai. Vadinasi, pirmiausia reikia žiūrėti savo reikalų ir visomis jėgomis siekti užsibrėžto tikslo. Lai varžovams skauda galvas, koks iš tikrųjų mūsų ginklų arsenalas", – svarstė A.Skarbalius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų