Pereiti į pagrindinį turinį

„Sūduva“ per pridėtą laiką parklupdė Baltarusijos vicečempionus

2017-07-06 18:16

Ketvirtadienį į Marijampolės „Arvi“ stadioną susirinko pilnos tribūnos žiūrovų, kurie atvyko pažiūrėti atsakomųjų „Sūduvos“ ir Soligorsko „Šachtior“ klubų dvikovos.

Pirmasis mačas tarp šių ekipų pasibaigė nulinėmis lygiosiomis, todėl „Sūduva“ turėjo neblogus šansus patekti į antrąjį UEFA Europos lygos atrankos etapą ir sugebėjo tuo šansu pasinaudoti, kuomet per pridėtą laiką išplėšė pergalę rezultatu 2-1. „Sūduva“ rungtynes pradėjo labai pozityviai ir jau 3 minutę sugebėjo pasiųsti kamuolį į „Šachtior“ vartus. Deja, bet mačo teisėjas užfiksavo abejotiną Karolio Laukžemio nuošalę ir įvartis įskaitytas nebuvo. Svečiai iš Soligorsko taip pat surengė kelias atakas, bet jos didelio pavojaus nesukėlė – kamuolį nesunkiai sugavo Ivanas Kardumas, o kitas smūgis buvo blokuotas. 12 minutę „Sūduva“ surengė labai greitą kontrataką, bet perdavimas Ernestui Veliuliui nebuvo toks tikslus, kad kontrataka užsibaigtų smūgiu.

18 minutę „Sūduva“ sukūrė dar vieną kontrataką, kuri jau baigėsi K.Laukžemio smūgiu, bet kamuolys pralėkė virš vartų. 20 minutę rungtynėse buvo parodyta pirma geltona kortelė. Ją gavo „Šachtior“ narys Sergejus Matveichikas už grubią pražangą prieš „Sūduvos“ ekipą. 26 minutę „Sūduva“ buvo labai arti įvarčio. Nuostabią kontrataką surengusią „Sūduvą“ į priekį išvesti galėjo Paulius Janušauskas, tačiau jis iš arti smūgiavo labai arti virpsto. 34 minutę „Sūduva“ išsiveržė į priekį ir pakėlė visus žiūrovus ant kojų. Iš už šoninės linijos toli išmestas kamuolys nukrito Povilui Leimonui taip, kad jis smūgiavo per save ir pelnė nuostabų įvartį.

Visgi jau 38 minutę „Šachtior“ išlygino rezultatą. Neužtikrintai gynyboje sužaidę marijampoliečiai suteikė progą Yurijui Kovalevui smūgiuoti iš arti ir tą svečių futbolininkas vienu lietimu padarė tiksliai. Kėlinys „Sūduvai“ pasibaigė pakankamai gerai, kadangi „Šachtior“ žaidėjų aikštėje liko tik dešimt. Krašto gynėjas Sergejus Matveichikas gavo antrą geltoną kortelę. Tiesa, tai buvo gan abejotinas teisėjo iš Škotijos sprendimas, o „Šachtior“ savo „Twitter“ paskyroje taip pat parašė: „Kalbant atvirai, tikrai keisti sprendimai“.

Iškart po pertraukos „Šachtior“ atliko du keitimus. Draženas Bagaričius ir Vitalijus Lisakovichius baigė savo pasirodymą, o juos pakeitė Ljubanas Crepulja ir Aleksandras Poznyakas. Taip Soligorsko klubas pradėjo žaisti su trimis vidurio gynėjais, o iš viso gynybos linijoje buvo 5 futbolininkai. Visgi per pirmas 10 minčių komandos nieko nesukūrė, todėl „Sūduva“ atliko keitimą. Vietoje gynėjo Samiro Kerla į aikštę žengė puolėjas Marjanas Altiparmakovskis. Tačiau daugiau progų sukūrė ne Marijampolės klubas, o svečiai iš Baltarusijos. 60 minutę iš gan aštraus kampo smūgiavo Jurijus Kovalevas, bet Ivanas Kardumas rungtyniavo užtikrintai ir smūgį atrėmė. Po penkių minučių „Šachtior“ turėjo dar geresnę progą įmušti, kai smūgiavo iš arti ir būdami tiesiai per vidurį, bet I.Kardumas dar kartą pademonstravo savo meistriškumą ir įspūdingai išgelbėjo savo komandą.

Praėjus dar kelioms minutėms „Šachtior“ atliko pavojingą baudos smūgį, bet I.Kardumas ir vėl buvo budrus. „Sūduva“ į tokias atakas atsakė Radanfah Abu Bakro klastingu smūgiu, bet varžovų vartininko Ivano Karadzhovo toks smūgis nepergudravo 70 minutę „Sūduva“ atliko antrąjį keitimą. Savo debiuto Europos lygos atrankoje sulaukė Giedrius Matulevičius, kuris aikštėje pasirodė vietoje Pauliaus Janušausko. 78 minutę „Šachtior“ atliko paskutinį savo keitimą ir vietoje Deniso Laptevo į aikštę žengė puolėjas Nikolai Yanushas. Tuo metu „Sūduva“ į aikštę vietoje Ernesto Veliulio metė vos 17-os metų Segei Amirzianą, kuriam tai buvo debiutas „Sūduvos“ gretose. Mačui artėjant link pabaigos „Sūduva“ stengėsi įmušti pergalingą įvartį.

84 minutę tai padaryti galėjo K.Laukžemis, bet iš aštraus kampo puolėjas į vartų plotą nepataikė. Po kelių minučių baudos aikštelėje krito Ovidijus Verbickas, tačiau varžovas žaidė švariai ir teisėjas baudinio neskyrė. Po poros minučių O.Verbickas jau smūgiavo iš toli, bet galingą lietuvio smūgį varžovų vartininkas sugebėjo atremti. 90 minutę K.Laukžemis pabandė pasižymėti galva, bet kamuolys pralėkė virš vartų. Visgi per pridėtą mačo laiką „Sūduvai“ pavyko pelnyti įvartį ir sukelti euforijos bangą. Po Vaido Slavicko kampinio smūgiu galva pasižymėjo Algis Jankauskas.

„Šachtior“ dar nesiruošė pasiduoti ir per likusias kelias minutės užspaudė Lietuvos komandą. „Šachtior“ vienu metu jau puolė džiaugtis, bet kamuolį nuo vartų linijos numušė V.Slavickas, nors „Šachtior“ žaidėjai tikino, kad kamuolys buvo kirtęs vartų liniją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų