Svajonė sudužo, bet sezonas nenuvylė

„Nusiteikimas buvo tikrai geras, bet padarėme klaidų, praleidome įvartį ir atsitiesti nebesugebėjome“, - atsiduso Vilniaus „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas. Jo vadovaujama sostinės ekipa galėjo tapti pirmąja, patekusia į Europos taurių turnyro grupių etapą, tačiau proga nepasinaudojo.

 

Vilniečiai atsakomajame UEFA Konferencijų lygos paskutinio atrankos etapo mače 0:1 nusileido Budės „Glimt“ ir Norvegijos čempionams užleido vietą grupių varžybose. Pirmasis klubų susitikimas prieš savaitę Vilniuje baigėsi lygiosiomis 2:2.

Nors svečiuose žaidę vilniečiai sukūrė keletą pavojingų epizodų, norvegai neliko skolingi. Vienas jų smūgių tapo lemtingas - 62 min. tiksliai smūgiavo O. Solbakkenas. 

„Buvo geras pirmas kėlinys, turėjome gerų progų įmušti įvartį, žaidimo organizavimas taip pat buvo neblogas. Antrajame kėlinyje norvegai tapo aktyvesni, atliko korekcijas. Mes tikėjomės daugiau spaudimo, todėl daugiau žaidėme kontratakomis, bet buvo ir pozicinio puolimo. Tačiau jis netrukdavo ilgai, - mačo eigą analizavo V.Čeburinas. - Bet jau ne pirmą kartą kalbame apie klaidas užbaigime ir atakų organizavime. Prarasdavome kamuolį, leisdavome varžovui kurti atakos veiksmus. Vienu tų momentų varžovai pasinaudojo“.

Treneris iš Kazachstano apžvelgė ir visą tarptautinį komandos tarptautinį sezoną.

„Pradėjome pergalėmis prieš „Linfield“ namie ir išvykoje. Kitas varžovas „Ferencvaros“ buvo meistriškumu geresnis nei mes. Bet parodėme neblogą futbolą, ypač namų rungtynėse. Toliau su „Mura“ turėjome tikrai daug progų. Išvykoje buvo geros rungtynės, bet nepavyko pasižymėti. Namuose varžovas turėjo tik vieną kitą progą ir įmušė. Su „Bodo“ pirmose rungtynės namie varžovai žaidė atviriau, o išvykoje jie galvojo, kad kiekviena mūsų klaida galėjo jiems duoti rezultatą. Taip ir atsitiko“, - reziumavo jis.

 

 


Šiame straipsnyje: Vilniaus ŽalgirisfutbolasGlimt

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių