Svarbiausi postai – laiko patikrintiems specialistams

Naujieji Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovai nedelsdami kibo į darbus – vakar LKF vykdomasis komitetas (VK) patvirtino iškart trijų šalies krepšiniui strategiškai svarbių pozicijų specialistus.

Kliūčių Rusijoje nebeliko

Ilgai į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę viliotas Kazys Maksvytis pagaliau ištarė lemtingą taip. 44-erių specialistas iš pajūrio svarbiausios šalies krepšinio komandos vadžias perims visam naujam olimpiniam ciklui iki 2024-ųjų.

"Pradėjome nuo svarbiausių klausimų, o darbų laukia daug. Mindaugą Balčiūną vienbalsiai išrinkome generaliniu sekretoriumi, tai rodo, kad jis turi didelį pasitikėjimą", – pranešė LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

K.Maksvytis, šiuo metu dirbantis Permės "Parma" klube, į Kauną atvykti negalėjo, todėl savo argumentus išdėstė ir į narių klausimus atsakė nuotoliniu būdu.

Jaunimo pasaulio ir Europos čempionus išugdęs perspektyvus strategas į rinktinę buvo kviečiamas prieš kelerius metus, bet tuomet Rusijos klubas nesutiko išleisti savo vyriausiojo trenerio. Šįsyk gautos garantijos raštu, kad lietuvis galės netrukdomas išvykti į visas Lietuvos rinktinės stovyklas ir varžybas.

Veršis į Eurolygą

Ant moterų rinktinės kapitono tiltelio atsistos 58-erių Rimantas Grigas, pastaruoju metu padėjęs ugdyti jaunuosius Ukrainos krepšininkus.

Anksčiau jis dirbo "Jonavos" klube, o treniravo ne vieną LKL ekipą, labiausiai išgarsėjo pergalėmis su Kauno "Žalgiriu" šalies čempionate.

Moterų krepšinyje R.Grigo pavardė taip pat gerai žinoma. Jis 2012–2014 m. dirigavo pajėgiai Baltarusijos rinktinei, kuri Europos čempionate užėmė penktą vietą, o pasaulio – dešimtą.

"Lietuvos moterų krepšinio dabartis yra liūdna, todėl reikia telkti bendras jėgas, kad jis atsigautų ir sugrįžtų į buvusias aukštumas, – dėstė R.Grigas. – Moterų krepšinio lygoje yra mažai komandų, nebeveikia daug jaunųjų krepšininkių rengimo centrų. O juk rinktinė yra tos piramidės viršus. Kaip visa sistema dirba, tokius rezultatus rodo ir rinktinė."

R.Grigo nuomone, Lietuvai būtina suburti pagrindinę klubinę komandą ir ją deleguoti į tarptautinius turnyrus.

"Moterų Eurolygos komandai reikia 10–12, jeigu ne 14 kartų mažesnio biudžeto nei Kauno "Žalgirio", – skaičiavo jis.

Pokyčių – ne vienas

V.Gedvilas įvardijo tikslus, kurie bus keliami tiek vyrų, tiek moterų rinktinėms – patekti į finalinius etapus Europos ir pasaulio čempionatuose bei olimpinėse žaidynėse.

"Moterims, neturint komandos Eurolygoje, bus sunkiau. Juolab netrukus, vos po kelių treniruočių, laukia Europos čempionato atrankos varžybos. Manau, kad su Rimantu turėsime ilgesnį procesą", – svarstė LKF prezidentas.

V.Gedvilas pripažino klaidingai interpretavęs skaičius dėl LKF biuro nuomos. Paaiškėjus, kad iš tiesų už patalpas naujame pastate Kauno senamiestyje kas mėnesį reikia mokėti ne po 7 tūkst., o po 1,5 tūkst. eurų, linkstama jose ir likti.

"Niekur persikelti neketiname. Man dar reikia išsiaiškinti teisinius ir finansinius klausimus. Mes daug keliausime, bendrausime. Penktadienį vyksime į Klaipėdą, susitiksime su meru, bus tam tikrų sprendimų dėl Klaipėdos krepšinio. Šeštadienį – renginys Druskininkuose, šiandien Širvintose atidaroma salė, norime ten turėti komandą ir atidaryti dar vieną centrą", – vardijo V.Gedvilas.

Dar viena reforma – LKF sporto direktoriaus pareigybės panaikinimas, nes šias funkcijas iš dalies atlieka generalinis sekretorius. Pastaruoju metu sporto direktoriumi dirbo su V.Gedvilu LKF rinkimuose konkuravęs Ramūnas Butautas.

"Turėjome direktorių, atsakingą už jaunimo rinktines ir atskirą atstovą vyrų rinktinei. Grįšime prie šio modelio, kuris puikiai veikė", – paaiškino M.Balčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių