T. Krapikas: apie patekimą į Seria A, italų svajonės išpildymą, atmosferą rinktinėjej

  • Teksto dydis:

Lietuvos U-21 rinktinė susirinko į treniruočių stovyklą prieš artėjančias Europos čempionato atrankos kovas. Būsimas lietuvių varžovas – Škotijos rinktinė.

Jaunimo rinktinės kapitonas Titas Krapikas pasidalino savo įžvalgomis apie pasibaigusį sezoną, patekimą į Seria A, šventę Italijoje ir atmosferą rinktinėje.

„Tiesą pasakius, dar nesuvokiame, kad kitą sezoną žaisime Seria A – tą pajausime tik pirmų rungtynių metu. Aš jau mačiau, kaip atrodo Seria A, gaila, kad tik nuo suoliuko, vis tiek nebuvau dar pilnas komandos narys. Dabar esu pilnai integruotas į komandą, o emocijos patekus į Seria A – nerealios“, - apie istorinę pergalę kalbėjo T. Krapikas.

Komandos autobusą pasitiko gausi žmonių minia

Rinktinės kapitonas, pasakodamas apie sukurtą šventę La Spezia mieste, neslėpė šypsenos. „Po pergalės mieste buvo minios žmonių, atrodė, kad visiems atostogos. Net nepasakyčiau, kad tame miestelyje gyvena tiek žmonių – vaikai, suaugę, seni žmonės, visi pasitiko mūsų autobusą plojimais. Žiūrint į juos tu jauti euforiją ir supranti, ką jiems reiškia patekimas į aukščiausią Italijos lygą.“

Mainais už istorinį pasiekimą – nemokamos paslaugos

„Spezia Calcio“ vartininkas teigė, jog tokio dėmesio nėra gavęs per visą savo gyvenimą. „Kitą dieną po pergalingų rungtynių nuvažiavau nusiplauti mašinos, pasipildyti degalų atsargas ir apsipirkti. Galiausiai už visas paslaugas nereikėjo nieko mokėti – visi miestelio žmonės sveikino ir dėkojo. Kai pyliausi degalus prie manęs priėjo darbuotojas ir sako: „aš šios pergalės laukiau 42 metus, jūs net neįsivaizduojat, ką jūs mums padovanojo!” Tai išties keistas ir labai malonus jausmas, kuomet prie tavęs ateina visiškai nepažįstamas žmogus ir dėkoja už svajonės išpildymą. Emocijos be galo stiprios“, - pasakojo T. Krapikas.

„Atmosfera rinktinėje yra gera, čia visada smagu grįžti. Jau pradėjome dirbti, ruošiamės akistatai su Škotija ir kaip kiekvienose rungtynėse – atiduosime visas jėgas. Pirmoje akistatoje su škotais sužaidėme lygiosiomis, tačiau dabar žaidimas skirsis – jie atvažiuos į Lietuvą, mes būsime šeimininkais. Dabar turime mes parodyti savo veidą, pasiekti maksimumą ir turime kovoti tik dėl pergalės“, - užtikrintai kalbėjo jaunimo rinktinės kapitonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių