Iš turnyro – su gumbais ir medaliais

„Grįžome kaip iš karo mūšių, bet laimingi“, - juokėsi Kauno žurnalistų futbolo rinktinės nariai savaitgalį tapę Lietuvos žiniasklaidos pirmenybių vicečempionais.

„Gumbas iššoko per pusę kaktos, visą naktį šaldžiau, kad ryte galėčiau būti darbe“, - pasakojo Kauno mero patarėjas Tomas Grigalevičius.

Miesto savivaldybės ryšių su visuomene specialistas nukentėjo šeštadienį Vilniaus „Sportima“ arenoje vykusiame tradiciniame Lietuvos žurnalistų čempionate.

Savo gebėjimais krepšinio aikštelėje garsėjantis kaunietis yra ir vienas Kauno žurnalistų futbolo ekipos ramsčių.  Pusfinalio mače su viešųjų ryšių darbuotojų komanda "Propaganda" vienas varžovų jam alkūne pataikė į galvą. Traumą patyręs gynėjas nepaisant galvos skausmų ir svaigulio padėjo išplėšti pergalę 1:0 ir pasirodė  finale. Lemiamame mače dėl titulo kauniečiai 1:4 turėjo pripažinti LŽS sporto žurnalistų klubo "PRESSas" pranašumą.

„Vilniečiai laimėjo pelnytai. Jie sužaidė nepriekaištingai, o ir jėgų po tokio varžybų maratono pritrūkome“, - sakė vienas Kauno komandos lyderių Marius Bagdonas.

Šiemet jam ir kitiems kauniečiams teko nemenkas iššūkis – susigrąžinti pernai prarastas lyderių pozicijas.

2014-aisiais tik aštunti likę Kauno atstovai šiemet pergalingai žygiavo iki pat finalo. Grupės varžybose 4:0 nugalėta LTV komanda, 1:0 - Panevėžio rinktinė, 3:2 - Lietuvos žurnalistų sąjungos "Freelancers" kolektyvas bei 1:1 sužaista su „Futbolo.tv“ komanda.

„Sunkiausios varžybos vyko su mūsų senais gerais pažįstamais „Freelancers“. Dukart atsilikinėjome, bet kaskart lyginome rezultatą, kol galiausiai jį persvėrėme savo naudai. O šiaip viso turnyro metu demonstravome kolektyvinę dvasią ir kovingą charakterį“, - dėstė kauniečių žaidėjas Sikstas Ridzevičius.

„Sportinės kovos įtraukė taip, kad negailėjome savęs. Sveikų žaidėjų kaip ir neliko. Kam gumbas, kam rankos pirštai, kam koja pamušta, tačiau viską užglaistė vadinamasis trečiasis kėlinys. Bendravimas su kolegomis, kuriuos matome dažnai, ar tik kartą per metus pakėlė nuotaiką ilgam“, - pasakojo Kauno ekipos vartus patikimai gynęs Giedrius Rodalevičius.

Kauno komanda Lietuvos čempionate dalyvauja nuo pat jo pradžios. Per 8 metus daugkartiniais prizininkais tapę kauniečiai aukščiausiai užkopė 2013-aisiais, kai tapo čempionais. Gegužės pabaigoje Druskininkuose jau vienuoliktus metus iš eilės vyks tarptautinis žurnalistų turnyras, sulaukiantis kolegų ne tik iš kaimyninių šalių ar tolimesnių Europos valstybių, bet ir Afrikos. Jame tradiciškai turėtų dalyvauti ir Kauno ekipa.

Drauge su šiais esamais ar buvusiais žurnalistais Lietuvos vicečempionais tapo kaunietis Rytis Davidovičius, pelnęs ir geriausio turnyro puolėjo prizą, Gediminas Stanišauskas, Rytis Pakrosnis, Marijus Rimas, Valdas Knyzelis ir Artūras Šedys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu tu Zigmai, duodi :)

Nu tu Zigmai, duodi :) portretas
;)))))))))))))))))))))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių