Vieni medžioja rekordus, kiti – milijonus

Šiandien Katare besibaigiančios pasaulio pirmenybių aštuntfinalio kovos gerbėjams padovanojo įvarčių lietų, bet ketvirtfinaliai žada dar daugiau – nuostabios futbolo klasikos dozę.

Išgąsdino plėšikai

Anglija prieš Prancūziją – tokios akistata papuoštų net ir Pasaulio taurės finalą, tačiau dviejų futbolo supervalstybių kaktomuša laukia jau ketvirtfinalyje. Į pajėgiausiųjų aštuonetą abu Europos milžinai prasibrovė užtikrintai.

Titulą ginantys prancūzai aštuntfinalyje 3:1 pranoko Lenkijos ekipą, o praėjusio turnyro pusfinalio dalyviai anglai 3:0 nušlavė Senegalo rinktinę.

„Jei norime laimėti auksą, privalome įveikti čempionus. Nesvarbu kada – ketvirtfinalyje ar finale“, – pareiškė Harry Kane’as.

200 mln. – tiek eurų per sezoną Saudo Arabijoje turėtų uždirbti C.Ronaldo.

Anglijos rinktinės kapitonas, praėjusiame pasaulio čempionate tapęs rezultatyviausiu turnyro žaidėju, Katare tik atkrintamosiose varžybose atsidarė įvarčių sąskaitą. 29 metų anglų puolimo lyderis aštuntfinalio akistatoje su Senegalu pasižymėjo 45 minutę, užbaigęs perdavimą iš krašto.

Prieš tai afrikiečius panašiu būdu nubaudė Jordanas Hendersonas, o antrajame kėlinyje galutinį tašką padėjo Bukayo Saka. Tai buvo jau trečiasis Londono „Arsenal“ klubo atstovo įvartis Katare. 21 metų puolėjas puikiai pavadavo rinktinės senbuvį Raheemą Sterlingą.

„Chelsea“ klubo narys buvo priverstas skubiai išskristi į Londoną. Rungtynių išvakarėse į jo namus, ten esant sužadėtinei ir trims poros vaikams, įsiveržė ginkluoti plėšikai, pagrobę nemažai turto. Nepaisant nelaimės, R. Sterlingas turėtų spėti iki šeštadienio grįžti į Katarą, kai anglai stos į ketvirtfinalio mūšį.

Aplenkė legendą

Prancūzijos vyrai į stipriausiųjų aštuonetą įsiveržė nepalikę vilčių Lenkijos ekipai. Nors mūsų kaimynai sužaidė savo geriausias rungtynes turnyre, jie nepajėgė sutramdyti Kyliano Mbappe. 23 metų PSG klubo lyderis dviem šūviais iš baudos aikštelės nukalė pergalę prancūzams. Dar vieną įvartį pelnė Olivier Giroud.

AC „Milan“ komandos veteranas pagerino Prancūzijos rinktinės rekordą, priklausiusį legendiniam puolėjui Thierry Henry. Šis „Les Bleus“ sudėtyje buvo pelnęs 51 įvartį, o 36-erių O.Giroud jau įmušė 52. Nepaisant pasiekimo, rekordininkas labiau gyrė savo komandos draugus.

„Man pasisekė žaisti su K. Mbappe. Gaila, kad nepasinaudojau dar keliais gerais jo perdavimais, po kurių taip pat galėjau įmušti“, – kuklinosi O.Giroud.

Šeichų vilionės

K. Mbappe, 2018 m. pirmenybėse gavęs geriausio jaunojo žaidėjo prizą, šiemet laikomas pagrindiniu pretendentu į absoliučiai geriausio čempionato dalyvio apdovanojimą. 23-ejų metų prancūzas šiuo metu yra brangiausias pasaulio futbolininkas.

Tiesa, bent pagal uždarbį jį netrukus turėtų nustelbti Cristiano Ronaldo, šiandien įbėgsiantis į aikštę aštuntfinalyje prieš Šveicarijos rinktinę. 37-erių portugalas, skandalingai išsiskyręs su „Manchester United“ komanda, artimiausiu metu turėtų pasirašyti sutartį su Saudo Arabijos „Al-Nassr“ klubu. Pagal rekordinę sutartį šeichai ketina dosniai papurtyti pinigines.

Skaičiuojama, kad aikštingojo portugalo uždarbis Saudo Arabijoje, įskaitant reklaminius įsipareigojimus ir premijas, siektų apie 200 mln. eurų per sezoną. Taip C.Ronaldo taptų geriausiai apmokamu planetos sportininku.


Rezultatai

Aštuntfinalis:

Anglija–Senegalas 3:0 (2:0). J. Hendersonas (38 min.), H. Kane’as (45), B. Saka (57).

Prancūzija–Lenkija 3:1 (2:0). O. Giroud (44), K. Mbappe (74 ir 90+1) / R.Lewandowskis (90+9 iš 11 m).

Diena po dienos

Gruodžio 6 d. aštuntfinalis: Marokas–Ispanija, Portugalija–Šveicarija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių