Vietos viršuje užtenka ne visiems

 

„Kai komandas skiria vienas įvartis, tenka prakaituoti ne tik aikštėje, bet ir ant suoliuko“, - sakė Artūras Ramoška. Jo auklėtiniai Kauno „Hegelmann Litauen“ po savaitgalio lieka pirmosios lygos lyderiai.

Kauniečiai savaitgalį 2:1 palaužė Vilniaus „Žalgiris B“ ekipą ir su 27 taškais dalinasi 1-2 vietas su pernykščiu lygos čempionu Telšių „Džiugo“ klubu.

„Iki pertraukos nelabai turėjau dėl ko priekaištauti, bet antrajame kėlinyje leidome varžovams pajusti, kad jie gali įmušti“, - dėstė A.Ramoška.

Jau pirmame kėlinyje gerokai žvaliau pradėję šeimininkai dominavo aikštėje ir pranašumą netruko įrodyti įvarčiais. Tačiau po pertraukos šeimininkai pastebimai atsipalaidavo, o jaunieji žalgiriečiai atgavo pasitikėjimą savo jėgomis. Galiausiai jie po kampinio sušvelnino rezultatą ir gražino intrigą. Rungtynių pabaiga buvo gana nervinga, tačiau pagrindinį tikslą šeimininkai įvykdė.

Tuo tarpu Žydrūno Grudzinsko treniruojama sostinės komanda su  14 taškų žengia 10-ta tarp 14-os dalyvių.

Telšių „Džiugas“ savaitgalį tik po atkaklios kovos 1:0 palaužė Alytaus „Dainavą“. Dzūkai, prie kurių vairo debiutavo specialistas iš Italijos Fabio Mazzone, pademonstravo charakterį ir buvo arti to, kad iškovotų bent tašką. Nors svečiai jau antrojo kėlinio pradžioje pelnė įvartį – Andrius Lipskis sėkmingai į vartus nukreipė nuo Martyno Matijoškos atšokusį kamuolį, 63 minutę dainaviečiai turėjo idealią progą išlyginti rezultatą. Vis dėlto Martynas Vasiliauskas nesugebėjo realizuoti 11 metrų baudinio.

Po šio mačo „Dainava“ rikiuojasi 8-ta ir turi 16 taškų - tiek pat, kiek laipteliu žemiau esantys Vilniaus „Riteriai B“. Tiesa, pastarieji yra sužaidę maču daugiau. Alytiškiai situaciją pagerinti galės jau trečiadienį, kai savo aikštėje priims kitą turnyro lentelės kaimyną „Panevėžį B“ (7-oji vieta, 17 taškų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių